Κυριακή 29 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Θέλω ν’ αρχίσω γυμναστική, αλλά…

Θέλω ν’ αρχίσω γυμναστική, αλλά…

Οι δικαιολογίες πολλές, αλλά καμία από αυτές δεν πείθει.  Ακολουθούν οι δέκα πιο κοινές και το πώς αντικρούονται.
 
10 – Ντρέπομαι να πηγαίνω μόνος/η μου.
 
Απάντηση: Υπάρχουν τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να βρείτε παρέα. Η δεύτερη είναι η ένταξή σας σε ομαδικά προγράμματα και η τρίτη να κάνετε πέρα τις ντροπές και να κάνετε την αρχή, που είναι το ήμισυ του παντός.
 
9 – Νοιώθω κούραση μετά τη δουλειά
 
Απάντηση: Βάσει ερευνών, η άσκηση μετά τη δουλειά τονώνει και χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα. Αν πάλι επιμένετε, τότε δοκιμάστε πρωί πριν τη δουλειά.
 
8 – Δεν έχω χρόνο
 
Απάντηση : Ποιός είπε να γυμνάζεστε με τις ώρες; Από 45 έως και 60 λεπτά είναι υπέρ-αρκετά, φτάνει το πρόγραμμα να είναι προσαρμοσμένο για σας από ειδικό γυμναστή.
 
7 – Έχω πολλά προβλήματα στο κεφάλι μου
 
Απάντηση:  Σύμφωνα με έρευνες η σωματική αύξηση αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών, οι οποίες δρουν κατά της κατάθλιψης , του στρες και του άγχους και ανεβάζουν τη διάθεση. Μετά τη γυμναστική θα νιώσετε πως έχετε ξαλαφρώσει από το βάρος των προβλημάτων.
 
 6 – Δεν βρίσκω κατάλληλο πρόγραμμα τις ώρες που θέλω
 
Απάντηση: Μπορείτε να διαμορφώσετε το πρόγραμμα που θέλετε, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, τις μέρες και τις ώρες που σας βολεύουν, με τη συμβολή ενός γυμναστή – personal trainer.
 
5 –   Έχω πρόβλημα υγείας
 
Απάντηση: Για τα περισσότερα προβλήματα υγείας συστήνεται η σωστή, προσεκτική  και συστηματική προπόνηση με τη συνεννόηση γιατρού και γυμναστή.
 
4 – Δεν έχω πού να αφήσω τα παιδιά
 
Απάντηση: Συντονιστείτε με το σύντροφό σας. Αν θέλει να σας έχει πλάι του με καλή διάθεση, τότε πρέπει κι εκείνος να συμβάλει. Αν πάλι δεν γίνεται, τότε απευθυνθείτε στη γιαγιά, στην αδελφή ή σε μια φίλη. Τα γυμναστήρια είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ενώ και οι προσωπικοί γυμναστές θα μπορέσουν να προσαρμόσουν ανάλογα το πρόγραμμα με τα ωράριά σας.
 
3 – Μισώ τα μηχανήματα γυμναστικής
 
Απάντηση: Μπορείτε να μην εντάξετε τα μηχανήματα στο πρόγραμμά σας ή να τα βάλετε πολύ λίγο ή να ακολουθήσετε μόνο ομαδικό πρόγραμμα που είναι πιο ευχάριστο. Εξετάστε, επίσης, τη λύση της υδρογυμναστικής.
 
2 – Κάνω κοιλιακούς στο σπίτι μόνος/η μου.
 
Απάντηση: Προσέξτε μην την πάθετε! Η εκγύμναση πρέπει να περιλαμβάνει όλες της μυικές ομάδες. Αποφύγετε τα τυποποιημένα προγράμματα «γυμναστική για όλους». Μπορεί να σας κάνουν ζημιά.  Συμβουλευτείτε κάποιο, ώστε να γυμνάζεστε στο χώρο σας σωστά και με ασφάλεια. Πάντως, η λύση «μόνος μου» δεν κρατά πάντα για πολύ.
 
1 – ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!
 
Απάντηση: Η πιο ειλικρινής δικαιολογία και η απάντηση είναι μια : ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ! Μπορείτε να γυμναστείτε στη φύση, να κάνετε ποδηλασία ή  να  οργανώσετε με φίλους ομάδα και να παίζετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει ή τένις. Εάν θέλετε, τότε μπορείτε!
 
 
*Φανή Χατζηκώστα
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης
Group και Personal Trainer
Τηλ. 99234130
fanihadjicosta@hotmail.com
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας