Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Εντ Γουίτλοκ: Το ανεξήγητο φαινόμενο των Μαραθωνίων δρόμων έφυγε στα 86 του!

Εντ Γουίτλοκ: Το ανεξήγητο φαινόμενο των Μαραθωνίων δρόμων έφυγε στα 86 του!

Ο Καναδός με καταγωγή από τη Βρετανία,  Έντ Γουίτλοκ, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο του προστάτη.
 
Μόλις πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γουίτλοκ, στα 85 του χρόνια έτρεξε τον Μαραθώνιο του Τορόντο σε 3:56:33, χρόνος που είναι παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία του. Είχε όλα τα ρεκόρ σε Μαραθώνιους από τα 70 έτη και πάνω, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα 70 του έκανε χρόνο 2:54:49!
 
 
Ο Γουίτλοκ ήταν ένα φαινόμενο στη δρομική κοινότητα. Οι προπονήσεις του παράξενες.
 
Έτρεχε δίπλα στο σπίτι του, γύρω-γύρω από το κοιμητήριο Μίλτον, όπου χρειαζόταν μόλις 5 λεπτά για να κάνει την περίμετρο. Μπορεί να έτρεχε ώρες αυτή τη μονότονη διαδρομή κάθε μέρα, όπως όμως, ο ίδιος έλεγε: «Αισθάνομαι σιγουριά. Γιατί να τρέχω μακριά. Στο κάτω-κάτω αν συμβεί κάτι θα ανοίξω την πόρτα και θα μπω μέσα».
 
Πολλοί μελετητές προσπαθούσαν να εξηγήσουν τους λόγους που ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία, που δεν έκανε διατροφή και δεν έπαιρνε συμπληρώματα , που δεν έκανε άλλες ασκήσεις εκτός από το τρέξιμο, που δεν έκανε ποτέ διατάσεις και που ακολουθούσε μία μοναδική μονότονη προπόνηση, κατάφερε να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.
 
Δεν τα κατάφεραν ποτέ. 
 
Παρακάτω δείτε το βίντεο όπου ο μακαριστός πλέον Έντ μίλησε όταν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συμπληρώνοντας σε ένα μαραθώνιο λιγότερο από 4 ώρες
 

 

Καλό ταξίδι Έντ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας