Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Διάλεξε παπούτσι και φύγαμε...

Διάλεξε παπούτσι και φύγαμε...

Παλαιότερα, οτιδήποτε είχαμε στο σπίτι το βάζαμε για να πάμε στο γυμναστήριο. Οι εποχές αλλάζουν , η μόδα διαφοροποιείται αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι οι ανάγκες και το είδος εκγύμνασης εξελίσσεται.
 
Η επιλογή σωστών αθλητικών παπουτσιών που ταιριάζουν σωστά στα πόδια μας μπορεί να βελτιώσουν την απόδοση μας και να γίνει πρόληψη τραυματισμών. 
 
Το HealthNews επισκέφθηκε την FAMOUS SPORTS και σας παρουσιάζει τα τρία πιο δημοφιλή παππούτσια για γυμναστική.
 
Crossfit
 
Στο crossfit, υπάρχουν παπούτσια με συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι τεχνολογίες που έχει το Crossfit Nano το αποδεικνύουν.Καλό είναι να διαλέξετε κάποιο που να κάνει καλή απορρόφηση κραδασμών και να έχει καλά υλικά αντοχής, κυρίως στο πάνω μέρος του.
 
 
 
Επιλέγουμε, REEBOK CROSSFIT ® NANO 7

Η Reebok λάνσαρε το νέο training παπούτσι Reebok CrossFit Nano 7, συνεχίζοντας την παράδοση που την έχει αναδείξει σε ένα από τα κορυφαία brands στην κοινότητα του CrossFit.
 
Η Reebok, εξελίσσει και προσαρμόζει το απόλυτο training παπούτσι, δίνοντάς του την πιο εκλεπτυσμένη σιλουέτα που είχε ποτέ, με τέλεια εφαρμογή σε κάθε αθλητή.
 
Το Nano 7, το απόλυτο training παπούτσι, ωθεί τον καθένα να απογειώσει την προπόνησή του και να ανακαλύψει καινούρια όρια στη σωματική του άσκηση.
 
Αξιοποιώντας την τεχνολογία NANOWEAVE, η Reebok έφτιαξε το πιο άνετο Nano όλων των εποχών, ένα παπούτσι με ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής που επιτρέπει στο πόδι να αναπνέει και να επιδίδεται άφοβα στα πιο δυνατά workouts.
 


Τρέξιμο
 
Είναι πολύ σημαντική η επιλογή παπουτσιών με πολύ καλή απορρόφηση κραδασμών
 
Το Print Smooth είναι η τελευταία εξέλιξη στη σειρά running της Reebok, με τον σχεδιασμό της εξωτερικής σόλας να εμπνέεται από την τεχνολογία του digital pressure mapping, σε συνδυασμό με μια στυλάτη σιλουέτα.

Το Print Smooth απευθύνεται στον καθημερινό δρομέα που αναζητά ένα εύχρηστο παπούτσι με μοναδική αισθητική.
 
Είναι ιδανικό για ελαφρύ τροχάδι, καθώς και για άσκηση με κύριο χαρακτηριστικό της το τρέξιμο, αφού η τεχνολογία Print Smooth pressure mapped cushioning βοηθά να διασφαλιστεί η ευλυγισία και η σταθερότητα όπου αυτές είναι απαραίτητες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Print Smooth περιλαμβάνουν:

Precision Cushioning: Η τεχνολογία pressure mapping είναι ο γνώμονας για τον σχεδιασμό της σόλας, η οποία χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές πυκνότητες αφρολέξ για να παρέχει πάντα την απαραίτητη απορρόφηση κραδασμών
 
Ευλυγισία: εσοχές ευλυγισίας και ανεξάρτητοι κόμβοι τοποθετημένοι σε ζώνες – κλειδιά για υπερ-ευλυγισία

Σταθερότητα: ένα ελεγχόμενο περιφερικό πλέγμα περιβάλλει τους ανεξάρτητους κόμβους και εξασφαλίζει τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια κινήσεων σε διαφορετικές κατευθύνσεις 
 

 
Αν νομίζεις όμως ότι τα κριτήρια επιλογής running παπουτσιών είναι η μόδα, η τιμή τους ή οι μεγάλες υποσχέσεις που πιθανόν μας δίνει ο εκάστοτε πωλητής τότε θα ξεκινήσεις λάθος το τρέξιμο.
 
Και πολύ πιθανόν να σταματήσεις και πολύ γρήγορα τις προπονήσεις λόγω κάποιου τραυματισμού.
 
Τα σωστά running shoes μας προστατεύουν από τους τραυματισμούς και επιπλέον μας δίνουν άνεση όταν τρέχουμε.
 
Επιλέγουμε, Reebok Print Smooth  ( 
https://www.famousports.com/cy/en/catalog/reebok?query=smooth
 
Περπάτημα
 
Για περπάτημα  θέλετε  ένα ελαφρύ παπούτσι με  απορρόφηση κραδασμών στη φτέρνα και ειδικά κάτω από το μπροστινό μέρος του ποδιού. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση πόνου στο πέλμα καθώς και τις φουσκάλες στα δάχτυλα.
 
Η στρογγυλεμένη σόλα  βοηθά στη  μετατόπιση του βάρους από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα μειώνοντας τις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα.
 
Σε αυτή την περίπτωση προτείνουμε Reebok Classics Footwear:
https://www.famousports.com/cy/en/catalog/reebok-footwear?query=classic


Fashion
 
Τα καλύτερα παπούτσια στον κόσμο δε θα κάνουν σωστά  τη δουλειά τους αν δεν ταιριάζουν σωστά στα πόδια σας.
 
Ακολουθήστε τις παρακάτω  οδηγίες για την σωστή επιλογή:
 
Μην διαλέγετε με βάση μόνο το νούμερο, μετρήστε τις διαστάσεις των ποδιών σας.
 
Δοκιμάστε τα παπούτσια που θέλετε να αγοράσετε, μετά από προπόνηση που τα  πόδια σας θα είναι «πρησμένα».
 
Δοκιμάστε τα με τις κάλτσες που φοράτε στην προπόνηση​​​​​​
 
Δοκιμάστε το παπούτσι στο μεγαλύτερο πόδι
 
Βεβαιωθείτε ότι το μεγαλύτερο δάχτυλο σας απέχει τουλάχιστον «ένα δάχτυλο» από την άκρη του παπουτσιού.
 
Γυναίκες που έχουν μεγάλα πόδια θα πρέπει να αγοράζουν ανδρικά παπούτσια καθώς θα ταιριάζουν καλύτερα στα πόδια τους.
 
 

Η Reebok Classic συνεχίζει τη συνεργασία της με τον βραβευμένο μουσικό από τα μουσικά βραβεία Top Dawg Entertainment, Kendrick Lamar και τον σκηνοθέτη Nabil με σκοπό να επαναπροσδιορίσουν την προέλευση του Club C. ( https://www.famousports.com/cy/en/catalog/men/reebok?query=club ) 
 
Η καμπάνια βασίζεται στην εξέλιξη που έχει σημειώσει το Club C τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπου ξεκίνησε από βασικό παπούτσι για τένις και έχει φτάσει στο απόλυτο fashion sneaker.
 
Με την κουλτούρα και την ταυτότητα του παπουτσιού σταθερή καθ΄όλη τη πορεία του μέσα στις δεκαετίες, η νέα καμπάνια προσδίδει φόρο τιμής στις ρίζες και τη διαχρονικότητα του απόλυτου παπουτσιού για τένις, τόσο για άντρες όσο και γυναίκες.
 
Για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017, η Reebok και ο Kendrick συνεχίζουν να εντείνουν το δυνατό και σαφές μήνυμα από τις προηγούμενες καμπάνιες τους, ενώ παράλληλα εξελίσσουν την ιστορία του Club C και του μηνύματος “Hold Court”.
 
Το ‘Hold Court’, είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα που αντιπροσωπεύει μία σύνδεση με την κληρονομιά μας, το «γήπεδό» μας, το πάθος μας και που εκφράζεται αληθινά μέσα από τον Kendrick και την τέχνη του: «Ανάλαβε την ευθύνη και ανακάλυψε το δικό σου γήπεδό, το δικό σου πάθος» – Kendrick Lamar.
 
 
Κάθε χρόνο από μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών, Nike, Puma, Fila, Asics, Reebok, Adidas, αλλά και από πολλές μικρότερες, ξοδεύονται εκατομμύρια στην έρευνα τεχνολογιών που σχετίζονται με τα αθλητικά παπούτσια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην online αγορά να κυκλοφορούν τόσα πολλά αθλητικά παπούτσια, που κάνουν σίγουρα την επιλογή των κατάλληλων αθλητικών για εσάς μια πολύ δύσκολη διαδικασία.
 
Ανάλογα με το άθλημα το οποίο κάνετε θα πρέπει να επιλέξετε και το αντίστοιχο παπούτσι. Αν κάνετε παραπάνω από μια δραστηριότητα τότε είναι αναγκαίο να έχετε το αντίστοιχο αθλητικό παπούτσι, το οποίο θα πληρεί τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. 
 
 
Το σωστό δέσιμο στα κορδόνια

Τα κορδόνια στα αθλητικά παπούτσια πρέπει να δένονται έτσι ώστε να μην είναι πολύ χαλαρά και αφήνουν το πόδι χωρίς στήριξη αλλά ούτε και πολύ σφιχτά με αποτέλεσμα να πιέζουν την κυκλοφορία του αίματος.

Δέστε τα κορδόνια σας με τέτοιο τρόπο ώστε να τα νιώθετε άνετα. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές δεσίματος οι οποίες είναι κατάλληλες για διαφορετικούς τύπους ποδιών και βοηθούν στην αντιμετώπιση πιθανόν προβλημάτων που έχετε.
 
 
 
 
 

Αυτή η τεχνική βοηθά στην ανακούφιση πόνων από κάλους, σφυροδαχτυλία και προβλήματα με τα νύχια.

Αυτή η τεχνική δεσίματος βοηθά στη σταθερότητα του ποδιού και δεν αφήνει τη φτέρνα να γλιστράει από τη θέση της


Αν έχετε μεγάλες καμάρες στο πέλμα σας, προτιμήστε αυτή την τεχνική καθώς μειώνει την πίεση στο πάνω μέρος του ποδιού.
 

 

 

 

 
 
 
 
 

 


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας