Κυριακή 29 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Είναι απαραίτητο να φοράω κατάλληλα ρούχα και εσώρουχα κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Είναι απαραίτητο να φοράω κατάλληλα ρούχα και εσώρουχα κατά τη διάρκεια της άσκησης;

Ο κατάλληλος εξοπλισμός δεν μπορεί από μόνος του να σε κάνει σούπερ δυνατό, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει -και μάλιστα σημαντικά- την προσπάθειά σου.
 
Μία πρόσφατη μελέτη στο Journal of Strength and Conditioning Research έδειξε ότι οι powerlifters ( αυτοί που σηκώνουν βάρη)  που προπονούνταν για 10 εβδομάδες φορώντας κατάλληλα, στενά ρούχα (όπως κολλάν και σορτς) αύξησαν κατά σχεδόν 20 κιλά την επίδοσή τους στα βαθιά καθίσματα, ενώ εκείνοι που δεν φορούσαν αντίστοιχο εξοπλισμό την αύξησαν κατά 3 κιλά μόνο.
 
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πίεση που ασκούν τα κατάλληλα ρούχα και εσώρουχα μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μυς και μπορεί να διεγείρει ορμονικούς και νευρολογικούς μηχανισμούς, που σχετίζονται με τη μυϊκή ενδυνάμωση. 

Αν, από την άλλη, προτιμάς την αερόβια άσκηση, τσέκαρε μία μελέτη που έγινε στη Νέα Ζηλανδία κι έδειξε ότι αθλητές που φορούσαν στενά ρούχα για 24 ώρες μετά από αερόβια άσκηση έτρεχαν γρηγορότερα κι ένιωθαν λιγότερη κούραση στην επόμενη προπόνησή τους σε σχέση με όσους δεν φορούσαν.
 
Επιπλέον εμφάνιζαν και λιγότερους μυϊκούς πόνους. «Η επιπλέον πίεση μπορεί να επηρεάζει αισθητικούς υποδοχείς που βρίσκονται στους μυς και να αλλάζει την αλληλεπίδρασή τους με τον εγκέφαλο, ώστε να μεταβάλλεται η επίδοση» λέει ο Michael Hamlin, συντάκτης της έρευνας από το Lincoln University της Νέας Ζηλανδίας. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας