Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

  10 λόγοι που ωφελούνται τα παιδιά, μέσω της προπόνησης Muay Thai

  10 λόγοι που ωφελούνται τα παιδιά, μέσω της προπόνησης Muay Thai

Σε μια κοινωνία που η βία ξεπροβάλει και προβάλλεται σχεδόν από τα πάντα, μέσα από τη μουσική, τα βιντεοπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές, η ιδέα της εγγραφής του παιδιού σας σε μαθήματα προπόνησης Muay Thai ,μπορεί στην αρχή να αντιμετωπιστεί με καχυποψία ωστόσο όταν μελετήσετε την ουσία και τα πλεονεκτήματα του Muay Thai θα καταλάβετε πόσο χρήσιμο είναι στο σώμα και στο μυαλό του παιδιού.

 Η προπόνηση στο May Thai είναι πραγματικά πολύ ευεργετική για τα παιδιά. Εδώ είναι 10 από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο το παιδί σας να ξεκινήσει μαθήματα May Thai
 
. 1. Πειθαρχία - Ένα από τα κεντρικά δόγματα του May Thai είναι η απόλυτη έμφαση στην πειθαρχία. Τα σημερινά παιδιά είναι τόσο συνηθισμένα να λαμβάνουν άμεση ικανοποίηση που τ τα μαθήματα σε αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ωστόσο Τα παιδιά που προπονούνται στο May Thai είναι σεμνά και πειθαρχημένα.

2. Ενίσχυση δεξιοτήτων - Τα παιδιά μπορεί να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να κάνουν νέους φίλους, όμως σίγουρα δεν έχουν κοινά συμφέροντα. Σκεφτείτε,τι συμβαίνει όταν είστε σε μια τάξη γεμάτη με συμμαθητές που μοιράζονται ένα κοινό συμφέρον την μάθηση. Τα πααιδιά- μαθητές στο Muay Thai είναι σε θέση να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον μέσω κοινών επιδιώξεων. Ένας προπονητικός σύντροφος στο May Thai μπορεί να προωθήσει τη συντροφικότητα, αφού μέσω της προπόνησης αναγκάζουν τα παιδιά επιβιώσουν ζευγάρια και έτσι αναπτύσσουν οι ικανότητες

3. Προώθηση της σωματικής άσκησης - Ο περιορισμός του χρόνου στην τηλεόραση στις μέρες μας είναι ένα μεγάλο θέμα για τα παιδιά στις μέρες μας . Η εγγραφή ενός ανενεργού παιδιού σε προγράμματα προπόνησης στο May Thai όχι μόνο το ξεκολλάει από την καθιστική ζωή άλλα δίνει ευχάριστη δραστηριότητα και έμπνευση για κάτι συναρπαστικό

4. Σας μαθαίνει να είστε υπομονετικοί ώστε να πετύχετε τους στόχους σας Το May Thai βασίζεται σε ένα σύστημα με χρωματιστές λωρίδες βραχίονα που δηλώνουν τον βαθμό του και το επίπεδο του κάθε μαθητή.
Όταν το παιδί σας προσπαθεί προς κάθε νέο περιβραχιόνιο, μαθαίνει πολύτιμα μαθήματα σχετικά με τη ρύθμιση και την επίτευξη των στόχων του.

5. Αύξηση της Αυτοεκτίμησης - Η εμπιστοσύνη έρχεται με επιτεύγματα, έτσι ώστε το επίπεδο της αυτοεκτίμησης του παιδιού σας θα ανεβαίνει με κάθε νέα κίνηση που ο δάσκαλος θα του δείχνει

Τα παιδιά που έχουν χαμηλό αίσθημα αυτοεκτίμησης συνήθως γίνονται πιο σίγουροι με την πάροδο του χρόνου μέσω της προπόνησης με το May Thai.

6. Μετάδοση σεβασμού - Μαθαίνοντας Muay Thai θα χρειαστεί το παιδί σας να δείξει εκπαιδευτή απτόητη σεβασμό της. Η σημερινή κουλτούρα έχω την αίσθηση πως δεν περιλαμβάνει πάντα σεβασμό για την ιεραρχία και αυτό το βλέπουμε από τα διάφορα κρούσματα ενδοχολικής βίας

7. Ενθάρρυνση μη βίαιη επίλυση συγκρούσεων - Σκέφτεστε ότι η Muay Thai διδασκαλία προάγει τη βίαιη συμπεριφορά…όχι αυτό είναι λάθος γιατί σε καμία πολεμική τέχνη δεν εκπαιδεύεσαι να γίνει δολοφόνος ή να αγαπάς την βία. .
Τα παιδιά θα έχουν μια μεγαλύτερη αίσθηση της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους και κατά συνέπεια αυτοπεποίθηση, λόγω της εκπαίδευσής τους έτσι ώστε να είναι πιο έτοιμα  να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, πράγμα που θα προκαλέσει πολλές φορές τον επιτιθέμενο να υποχωρήσει.
Εάν ποτέ γίνει μια σύγκρουση που κανείς δεν το εύχεται αυτό, το παιδί σας θα έχει τα προσόντα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

 8. Βελτίωση  και Ανάπτυξη ομαδική εργασία των δεξιοτήτων - Είτε αυτός είναι υπό δοκιμή για να πάρει μια νέα ζώνη ή φιλικό αγώνα σε ένα περιβάλλον πρακτική να κυριαρχήσει ένα νέο ελιγμό, υπάρχουν μερικά πράγματα που το παιδί σας κάνει σε μαθήματα πολεμικών τεχνών του, που θα γίνει από μόνο του.
Πρόκειται για ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τα παιδιά να μάθουν, και όλες οι πολεμικές τέχνες μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει αυτό το μάθημα.

10. Βελτίωση άλλους τομείς της ζωής - Τα οφέλη του May Thai κατάρτισης δεν τελειώνουν στο γυμναστήριο. Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, αυξημένο επίπεδο φυσικής κατάστασης και νέες δεξιότητες συνεργασίας θα βοηθήσει επίσης το παιδί σας να περιηγηθείτε τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές πτυχές του σχολείου, επηρεάζουν τη συμπεριφορά του στο σπίτι και να έχουν ένα all-γύρω από καλή επιρροή πάνω του όπως ο ίδιος εξελίσσεται σε έναν ενήλικο

The martial arts are ultimately self-knowledge. A punch or a kick is not to knock the hell out of the guy in front, but to knock the hell out of your ego, your fear, or your hang-ups.” – Bruce Lee

Το Muay Thai ή Thai boxing (κατά την δυτική του ονομασία) είναι η εθνική πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης. Δημιουργήθηκε για την προάσπιση της ελευθερίας του Ταϊλανδέζικου λαού και την αυτοάμυνα των πολεμιστών Thai στις δύσκολες περιόδους των πολέμων για να εξελιχθεί στο σήμερα σε ένα άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον.

Στο Muay Thai ο αθλητής χρησιμοποιεί όλα τα μέλη του σώματός του ως αγωνιστικές επιλογές-όπλα. Όπως όλα τα αθλήματα προωθεί τις πνευματικές και φυσικές ικανότητες, αναπτύσσοντας επιπλέον πειθαρχία, ηθική και πνευματική παιδεία.

Το παραδοσιακό Muay Thai είναι μια από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες και πιστεύεται ότι προέρχεται και αναπτύχθηκε κατά την Βασιλεία του Σιάμ. Δημιουργήθηκε στα αρχαία πεδία μαχών, όταν οι πολεμιστές μαχόντουσαν με όπλα, ξίφη και σπαθιά.
Οι τεχνικές και οι αρχές του έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και σαν στόχους είχαν:

- Η συμπλοκή να τελειώνει με τον γρηγορότερο και το πιο σίγουρο τρόπο.
- Να καταβάλλεται όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια.
- Να εξασφαλίζεται ότι ο αντίπαλος θα πληγεί αν όχι ολοκληρωτικά, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

  Σήμερα στο σύγχρονο Muay Thai οι μπόξερ ανταλλάσσουν επώδυνα λακτίσματα και γροθιές για να ψυχαγωγήσουν το πλήθος και πολλές φορές να τραυματίζονται σοβαρά.

  Στο σύγχρονο Muay Thai, μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί για 6-8 μήνες σε ένα τοπικό Muay Thai camp μαθαίνοντας βασικές άμυνες και λακτίσματα και μετά μπορεί να μπει ενεργά στον συναγωνισμό. Εκείνοι όμως που ασχολούνται με το αρχαίο αυθεντικό Muay Thai πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια προετοιμασίας πριν γίνουν δεκτοί ως πραγματικοί μαθητές.

Η φιλοσοφία του Muay Thai είναι να χρησιμοποιεί κανείς όλα του τα όπλα, καθώς έχει τη δυνατότητα να κάνει επιθέσεις με 8 ακρα.

Πολλές φορές συγχέεται το Μuay Thai και το Kick boxing. Το αμερικάνικο kick boxing ξεκίνησε από το γιαπωνέζικο, το οποίο έχει λακτίσματα πάνω από την μέση, την στιγμή που το Muay Thai έχει κλοτσιές στα πόδια και τα γόνατα. Επίσης το Muay Thai χρησιμοποιεί τα γόνατα και τους αγκώνες.

Το Μάι Τάι διακρίνεται σε 2 μορφές: Την αγωνιστική και την παραδοσιακή.
 
Αγωνιστική
 
Είναι η άμεση εφαρμογή των τεχνικών στο ρινγκ. Στην προπόνηση οι αθλητές φοράνε σορτσάκι. Διοργανώνονται αγώνες στους οποίους οι ερασιτέχνες αθλητές συμμετέχουν φορώντας προστατευτικά και επαγγελματικοί αλλά με κάποιες διαφορές στους κανονισμούς.
 
Παραδοσιακή
 
Λέγεται και Muay Boran. Είναι άθλημα επίδειξης, που όμως δεν υπολείπεται σε τίποτα σε σχέση με το αγωνιστικό σε ρεαλισμό και δυναμισμό στην τεχνική του. Στο παραδοσιακό δίνετε μεγαλύτερη έμφαση στο ρυθμό και την αρμονία της κίνησης. Στις τεχνικές του συμπεριλαμβάνονται κινήσεις και χτυπήματα που είτε έχουν απαγορευτεί είτε είναι πολύ δύσκολα στην εφαρμογή. Η ενδυμασία στο παραδοσιακό Μάι Τάι είναι η παραδοσιακή στολή του Μάι Τάι και οι αγώνες πού είναι επίδειξης, γίνονται χωρίς προστατευτικά.
 
 
*  Γιώργος Κωνσταντίνου
GLOBAL Vale Tudo Combat Sports Academy
Τηλέφωνο 99 237642
 

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας