Σάββατο 5 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

3η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

3η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Την επιτυχή διοργάνωση των δύο προηγούμενων χρόνων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο φιλοδοξεί να επαναλάβει η Κύπρος, με τη διοργάνωση για τρίτη συνεχή χρονιά της ετησίας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής. 

Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει το γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση. 
 
Με βάση αυτήν του την ιδιότητα, ο ΚΟΑ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  και μη-κυβερνητικές οργανώσεις που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό αλλά και να αυξήσουν τις ευκαιρίες πρόσβασης για άθληση.

Ο ΚΟΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση στις 5 Μαΐου 2017 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του Οργανισμού για τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.
 
Σκοπός της συνάντησης θα είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. 

Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας