Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πιάνει σύντομα δουλειά η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αντί-Ντόπινγκ

Πιάνει σύντομα δουλειά η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αντί-Ντόπινγκ

 Η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου (ITA) του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντί-Ντόπινγκ (WADA) αρχίζει σύντομα δράση, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο πόσους πελάτες θα προσελκύσει, δήλωσαν αξιωματούχοι του Οργανισμού αντιντόπινγκ την Πέμπτη.
 
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα καλύψει το αρχικό κόστος για την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου (ITA) αλλά στη συνέχεια θα λειτουργήσει με τα χρήματα που προκύπτουν από τις εξετάσεις στις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες και τους μεγάλους διοργανωτές αγώνων σε συνεχή βάση.

Οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν θα είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν το ITA και ορισμένοι, όπως η IAAF (International Association of Athletics Federations) kai h FIFA έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται.

Ακόμα και ο Γενικός Γραμματέας της WADA, Olivier Niggli, δεν ήταν βέβαιος για το πόσες διεθνείς ομοσπονδίες θα ενταχθούν στον ΙΤΑ, ενώ πολλές διεθνείς ομοσπονδίες αναμένεται να παραμείνουν στα εθνικά προγράμματα αντιντόπινγκ.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο (WADA) συμφώνησε για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συσταθεί αυτή η Αρχή καθώς και το πώς η ΔΟΕ θα παράσχει το αρχικό κεφάλαιο”, δήλωσε ο Niggli στο Reuters, και πρόσθεσε πως "δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή, επομένως θα δούμε πόσες Διεθνείς Ομοσπονδίες θα χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες".

Όπως και η WADA, η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου θα συσταθεί ως ελβετικό ίδρυμα αλλά θα εδρεύει στη Λωζάνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από πέντε μέλη που θα περιλαμβάνουν έναν ανεξάρτητο Πρόεδρο, έναν εκπρόσωπο της ΔΟΕ, έναν αθλητή, έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα και ένα μέλος από μια διεθνή ομοσπονδία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της WADA θα έχει το δικαίωμα άρνησης.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας