Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ακόμα και οι ώρες της δουλειάς επηρεάζουν τα κιλά μας...

Ακόμα και οι ώρες της δουλειάς επηρεάζουν τα κιλά μας...

Παγίδα Εργασίας 1: Κοντεύεις να Βγεις Οff

Οσοι εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα, έχουν 8% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν παχύσαρκοι, όπως αποκάλυψε έρευνα του Κέντρου Πρόληψης Ασθενειών.
 
Επιπλέον, αν κάνεις πολλά επαγγελματικά ταξίδια (πάνω από 10 το μήνα), οι πιθανότητες να γίνεις διπλός είναι 92% παραπάνω σε σχέση με το αν ο αριθμός των ταξιδιών ήταν μέχρι έξι.
 
Οι κινήσεις σου:

Βάλε το χέρι στην τσέπη. Γιατί; Προσποιούμενος ότι πληρώνεις, ακόμα κι αν όλα τα έξοδα είναι καλυμμένα, θα αντιμετωπίσεις πιο συγκρατημένα και το φαγητό.
«Οσοι δίνουν στον εαυτό τους το ελεύθερο να το παρακάνουν -ένα ποτό παραπάνω, ένα μπέργκερ ακόμα- επειδή βρίσκονται σε επαγγελματικό δείπνο, την πατάνε» υποστηρίζει ο Andrew Rundle, ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας και ερευνητής στο Κολούμπια. Ακόμα, λοιπόν, κι αν πληρώνει η εταιρεία, προτίμησε μια σαλάτα με τόνο.
 
Κουνήσου από τη θέση σου. Σήκω από το γραφείο σου και σπάσε τη μονοτονία με μικρούς περιπάτους και βόλτες ανά τακτά διαστήματα. Είσαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου; Κάνε μερικές ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου.
 
Διαλογίσου. Η υπερβολική εργασία ξυπνά το αίσθημα λιγούρας χωρίς να πεινάς πραγματικά. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει. Μια μελέτη στο Journal of Consumer Research υποστηρίζει ότι όσοι εργαζόμενοι καθαρίζουν για μερικά λεπτά τη σκέψη τους, συνήθως έχουν μικρότερο βάρος από τους υπόλοιπους.
 
Παγίδα Εργασίας 2: Έπαψες να Χτυπάς Κάρτα

Ισως έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και τον περνάς στο FB παραπονούμενος για το πόσο άδικος είναι ο κόσμος που δεν σου δίνει τις ευκαιρίες που αξίζεις. Θα αρχίσεις να παίρνεις βάρος, με ρυθμό περίπου 5 κιλά το χρόνο.
Οι κινήσεις σου:

Κλείσε το μάτι στο άγχος. Το στρες που συνοδεύει την απώλεια εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε κρίση αϋπνίας, ισχυρίζονται ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας.
 
Ενίσχυσε τον ύπνο σου μέσω της άσκησης. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep Medicine έδειξε ότι οι άνθρωποι που υιοθέτησαν εξάμηνο πρόγραμμα γυμναστικής κοιμόντουσαν ευκολότερα, αισθάνονταν πιο ξεκούραστοι το πρωί και γενικότερα είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου σε σχέση με πριν.
 
Επιπλέον, το άγχος τους μειώθηκε και η διάθεσή τους βελτιώθηκε. 
 
Φαγητό από σπίτι. «Ετοίμασε από το βράδυ ένα υγιεινό μεσημεριανό, όπως όταν δούλευες» λέει η Susan McQuillan, διατροφολόγος. Φρόντισε να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως καρύδια και βραστά αυγά, και κράτα το junk food εκτός λίστας. 
 
Ακου τη δίψα σου. Σβήσε το αίσθημα της δίψας σου με νερό, αφού επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι προτιμούν το νερό σε σχέση με άλλα αναψυκτικά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες συνολικά.
 
Επίσης, κάθε δύο ώρες φρόντισε να σηκώνεσαι από την καρέκλα και να κάνεις μερικά καθίσματα και προβολές, ώστε να τονώνεις την καρδιακή λειτουργία και να αποκτάς έξτρα ενέργεια όποτε τη χρειάζεσαι.
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας