Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μαρία Καλημέρα: Πάει για νέο ρεκόρ για την μικρή Σταυριάνα

Μαρία Καλημέρα: Πάει για νέο ρεκόρ για την μικρή Σταυριάνα

Το HealthNews, συνάντησε την Μαρία Καλημέρα, από το Παραλίμνι, χαμογελαστή και γοητευτική, με ένα δικό της προσωπικό στυλ, και συνομίλησε μαζί της για την συνέχεια μιας υπέροχης και δυνατής προσπάθειας που κάνει.


Την  γλυκιά Μαρία, την θυμόμαστε οι πλείστοι από την προσπάθειά της και την θέση της στο ρεκόρ Γκίνες πριν μερικά χρόνια.


Στις 21 Ιουλίου, ετοιμάζεται να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ… μετά από σκληρές προπονήσεις και επίπονες προσπάθειες… για την μικρή Σταυριάνα η οποία πάσχει από το σύνδρομο Cornelia de Lange Crohn's desease προκαλώντας της μεταξύ άλλων εισρόφηση στους πνεύμονες, πνιγμό, ταχυκαρδία και πόνο στο έντερο σε σημείο αιμάτωσης.

Η μικρή εγχειρίστηκε στο Ισραήλ, με κόστος εγχείρησης στις 50.000 ευρώ. Θα επιστρέψει με την μητέρα της στη Κύπρου, ωστόσο η θεραπεία της Σταυριάνας δεν τέλειωσε. Θα χρειαστεί να μεταβεί ξανά στο Ισραήλ για εξετάσεις και πιθανών επιπλέον επέμβαση σε λίγους μήνες.

Η Σταυριάνα τώρα τρέφεται μέσω της νέας γαστροστομίας με ειδικό γάλα το οποίο στοιχίζει 700$ το μήνα καθώς επίσης λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή την οποία το κόστος ακόμη είναι άγνωστο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την μητέρα της μικρής η άδεια εράνου για τη μικρή Σταυριάνα ισχύει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Η Μαρία Καλημέρα δεν θα μπορούσε να μην ευαισθητοποιηθεί από το μαρτύριο της μικρούλας. 


Πρόκειται για ένα κορίτσι γεμάτο θέληση και δύναμη ψυχής αυτό άλλωστε θα πουν όσοι την γνωρίζουν καλά. 


Παρόλο που στο παρελθόν δοκιμάστηκε ψυχικά και σωματικά μετά από μια σειρά εγχειρήσεων εξαιτίας της ιδιομορφίας του σώματός της σήμερα δίνει μαθήματα ψυχικής και σωματικής αντοχής.


Το 2015 η Μαρία, σε 3 ώρες και 31 λεπτά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των μόλις δύο ωρών και 12 λεπτά στη δοκιμασία Longest Time in the Abdominal Plank Position.


Έπειτα από την επιτυχία της συνέχισε να προπονείται σκληρά, με την ελπίδα και τον στόχο να καταρρίψει ακόμη δύο ρεκόρ Guinness.


Στις 23 Μαρτίου η Μαρία Καλημέρα το είπε και το έκανε.


Δύο χρόνια μετά το προηγούμενό της ρεκόρ, έκανε δύο νέα Ρεκόρ Guinness.


 Πρόκειται για το «longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της», στο οποίο το ρεκόρ ήταν 17 λεπτά και η Μαρία το ξεπέρασε, φτάνοντας στα 23 λεπτά.


Η άλλη άσκηση ήταν η «Most handstand push ups in one minute για τις γυναίκες», το προηγούμενο ρεκόρ της οποίας ήταν 48 δευτερόλεπτα, με τη Μαρία να το ξεπερνά με διαφορά.


Τρεις ημέρες πριν την άλλη μεγάλη της προσπάθεια η Μαρία, εξηγεί:
 

  • Πώς αποφάσισες να προπονείσαι σε αυτό το επίπεδο, υπήρχε κάτι που σε έκανε να δοκιμάσεις τις αντοχές σου;

 
Αποφάσισα να ξεκινήσω personal training πριν 4 χρόνια γιατί είχα δει πως ξεκίνησαν οι αντοχές μου να λιγοστεύουν..


Και έτσι μέρα με τη μέρα ξεκίνησα να το αγαπώ και να μου γίνει τρόπος ζωής και να μου είναι απαραίτητο στη καθημερινότητα μου!

  • Τι είδους προπόνηση κάνεις καθημερινά;
Στο θέμα προπόνησης μου καθημερινά κάνω διαφορετική είδους προπόνηση..Ανάλογα με το τι θα μου πει ο coach ( προπονητής) και θα κάνω extra training αν έχω στόχο μου να καταρρίψω κάποιο ρεκόρ.
  • Πότε αποφάσισες να ξεκινήσεις την ιδέα των ρεκόρ;

Αποφάσισα να ξεκινήσω το 2015 όταν μου είχαν πει πως υπήρχε record στο plank position στη κατηγορία ανδρών.
Μπήκα στη διαδικασία να το ψάξω και ξεκίνησα προπόνηση μαζί με την στήριξη του coach μου εννοείτε!


Μέχρι τώρα έκανα το plank position στις 3 ώρες και 31 λεπτά , το plank position με 25 KG στη πλάτη και το handstand με push ups
 

  • Τρεις ημέρες πριν την καινούρια σου προσπάθεια, πώς νοιώθεις;

Στις 21 Ιουλίου ετοιμάζομαι για καινούργιο record για φιλανθρωπικό σκοπό αυτή τη φορά για να βοηθήσω τη μικρή Σταυριάνα που χρειάζεται οικονομική στήριξη, αφού εγχειρίστηκε στο Ισραήλ και έχει άμεση ανάγκη τα λεφτά.


 Είχα νιώσει την ανάγκη να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο τη μικρή.


Θα προσπαθήσω να σπάσω το ρεκόρ αυτό σε μια ώρα 1300 push ups.

  • Ένα μήνυμα από μια κοπέλα που δεν είναι γυμνάστρια όμως αθλείται και γυμνάζεται καθημερινά

Το μήνυμα μου προς τους άλλους είναι να μην σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε, να έχουμε στόχους και δύναμη να πιστεύουμε στον εαυτό μας καθημερινά και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας..


Το μότο μου είναι "Nothing is Impossible"

Η προσπάθεια της Μαρίας θα γίνει την Παρακευή 21 Ιουλίου στο γυμναστήριο PLAYERSROOM Performance & Fitness στις 20:00 το βράδυ.

 

Ο προπονητής της Μαρίας, Μιχάλης Μαυρουδής,  μιλώντας μαζί μας, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρόν του και να στηρίξει την Μαρία στην προσπάθειά της αλλά και για το φιλανθρωπικό σκοπό. Ζητώντας του να περιγράψει με 3 λέξεις την Μαρία Καλημέρα, ο Μιχάλης, είπε : Δυναμική, έξυπνη και με περίσσια θέληση.
 
Εμείς να ευχηθούμε στην Μαρία, να ξεπεράσει το ρεκόρ της μίας ώρας και τα 1300 push ups και να συνεχίσει να μας δίνει κίνητρο για προσπάθεια και θέληση στην ζωή.


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας