Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ανδρέας Παύλου: τα πρώτα τρόπαια, η εμπειρία και το fitness

Ανδρέας Παύλου: τα πρώτα τρόπαια, η εμπειρία και το fitness

O Αντρέας Παύλου εδώ και  μερικές ημέρες ζει το δικό του όνειρο… βλέπεις όταν υλοποιούνται οι στόχοι σου μετά από κόπους και θυσίες, μπορείς να αναπνέεις τον αέρα του νικητή.

Και ο 22χρονος Αντρέας έχει ένα λόγο παραπάνω να το κάνει αυτό αφού απέκτησε τα πρώτα τρόπαια του.
 

Συγκεκριμένα, ο νεαρός φοιτητής του 3ου  έτους στον κλάδο Sports science  του University of Nicosia, συμμετείχε στους αγώνες σωματικής διάπλασης και fitness της ΙFBB Cyprus Bodybuilding & Fitness κατακτώντας την πρώτη θέση στις δύο κατηγορίες "junior physique" και στην κατηγορία "up to 178 physique"

Η πρώτη θέση, τα δάκρυα συγκίνησης και η πρώτη «κρυάδα» αποτελούν πλέον την ομορφότερη ανάμνηση για τον Αντρέα ο οποίος έχει να μιλά για την πρώτη του νίκη στην πρώτη θέση ,σε δύο συμμετοχές  με πολύ υψηλό ανταγωνισμό και αρκετά δυνατούς αθλητές από όλη την Κύπρο.
 
Το HealthNews συνάντησε τον Αντρέα Παύλου και μίλησε μαζί του για την πρώτη εμπειρία του , την προετοιμασία, τα προβλήματα και τους στόχους του .

Νέος, γεμάτος όνειρα, ήθος, πείσμα και πειθαρχία θα ήταν η πρώτη εντύπωση για ένα πολλά υποσχόμενο αθλητή που μόλις ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.
 

 
Ποιο ήταν το κίνητρο και ποια η αφορμή να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου και να αναμειχθείς με το φίτνες και τον αθλητισμό

Το κίνητρο μου ήταν η απόκτηση ενός ωραίου και καλοσχηματισμένου σώματος.

Από μικρός έβλεπα τον πατέρα μου να γυμνάζεται καθημερινά και να προσέχει την διατροφή του, μεγαλώνοντας άρχισα να ασχολούμαι λίγες ώρες την βδομάδα με ότι είχε ο πατερας στο σπίτι.

Στα 19 μου πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να γυμνάζομαι σε γυμναστήριο κάθε φορά που είχα έξοδο από το στρατό, μόλις απολύθηκα ξεκίνησα επι καθημερινής βάσης διατροφή και γυμναστική με καθοδηγητή και πάλι τον πατέρα μου.
 

Ποιόν αθλητή του εξωτερικού θαυμάζεις πολύ

Αθλητής εξωτερικού που θαυμάζω πολύ είναι o Ryan Terry.
 

Είναι μια στερεότυπη ερώτηση αλλά ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα ενός νέου αθλητή μετά από μια τόσο σπουδαία νίκη;

Αρχικά έμοιαζε απίστευτο όμως ήταν αληθινό.
 
Δικαίωση, χαρά, περηφάνια, ευχαρίστηση τα πρώτα συναισθήματα αλλά και το κυριότερο εκτίμηση προς όλους όσους πίστεψαν σε εμένα από την αρχή, οικογένεια, φίλους προπονητή και όλη την οικογένεια του γυμναστηρίου ENERGYM GYM.
 

Πώς ένοιωσες όταν ανέβηκες στην σκηνή, τι σκεφτόσουν και πώς συγκεντρώθηκες;

Προσπάθησα να αποβάλω κάθε ίχνος άγχους για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η σκέψη που έκανε ήταν τώρα έφτασε η στιγμή για την οποία ετοιμαζόμουν τόσο καιρό, αυτή τη στιγμή πρέπει να την αξιοποιήσεις για να αποδείξεις μέσα από αυτήν όλη την σκληρή δουλειά ,θυσίες και κόπους  που έκανες.
 

 
Πόσο καιρό διήρκησε η προετοιμασία σου και πώς αυτό επηρεάζε την ζωή σου και την ψυχολογία σου;

Η προετοιμασία  μου για τους αγώνες διήρκησε 12 εβδομάδες , όσο αφορά το θέμα ψυχολογίας έπαιζαν τρελά σενάρια στο μυαλό μου αλλά χάρη στους ανθρώπους μου δεν τα έβαζα κάτω.
 

Κάθε φορά που κάποιος προετοιμάζεται για να λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό, περνά από διάφορα στάδια ψυχολογικά.  Έχοντας υπόψη ότι για σένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο υπήρξαν φορές που μετάνιωνες για την α απόφαση σου αυτή και αν ναι τι ήταν αυτό που σε προσγείωνε για να συνεχίσεις;

Ναι ήταν αρκετές φορές που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και ο κυριότερος λόγος ήταν ο φόβος της αποτυχίας που οπωσδήποτε κάθε αθλητής που θέλει να φτάσει στην επιτυχία  πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του και να τον ξεπεράσει.

Τι σημαίνει φίτνες για σενα και πιστεύεις μπορεί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με αυτό ή πρέπει να υπάρχει κάποιο υπόβαθρο; 

Φίτνεςς για μένα σημαίνει η THE ART OF ΟUR BODIES και πιστεύω μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε έχει  γερό πείσμα και αγάπη για το σώμα του χωρίς να τα παρατά ποτέ.

Αν είχες ευκαιρία θα το ξανάκανες τώρα που πήρες την πρώτη κρυάδα;

Eίναι σίγουρα στις σκέψεις μου και σίγουρα κάθε φορά και βελτιωμένος.
 

Φοβάσαι αυτό που υπάρχει ως είδος προκατάληψης για τους αθλητές σωματικής διάπλασης;

Από την στιγμή που ξέρω ότι εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό δεν με φοβίζει καθόλου.

Τελικά όταν θέλει κάποιος μπορεί;

Όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάποιος θέλει μπορεί ΝΑΙ.

Πές μας τα σχέδια σου για το μέλλον ποια είναι και αν θα ήθελες να πας εξωτερικό

Τα σχέδια μου προς το παρόν είναι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ να βελτιώνομαι συνεχώς και όταν και εφόσον μπορώ γιατί όχι.
 
Εμείς να ευχηθούμε στον Αντρέα να διατηρήσει το ήθος που τον χαρακτηρίζει με πολλές επιτυχίες για το μέλλον.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας