Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Σαράντα χρόνια Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου

Σαράντα χρόνια Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου

Με τη συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών του αθλητικού χώρου αλλά  και καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από τους κλάδους  Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας- Διατροφολογίας, Επιστήμης του Αθλητισμού και της Ιατρικής Σχολής, η Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου (Α.Ε.Κ)  διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 9&10 Σεπτεμβρίου 2017 το Παγκύπριο Συνέδριο της  στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  στη Μακεδονίτισσα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων  (1977-2017) από την ίδρυση της.

«Αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε το Συνέδριο μας  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λόγω της στενής συνεργασίας μας σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένου του κύκλου τηλεκπαίδευσης Αθλητιατρικών θεμάτων που γίνεται  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, χάρη στον προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό που αυτό διαθέτει», τόνισε ο πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου  Δρ. Ανδρέας Τάνος, επισημαίνοντας πως το Συνέδριο  είχε μεγάλη συμβολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  και στην επιμόρφωση των επαγγελματιών του αθλητισμού στην Κύπρο ( Φυσικοθεραπευτές, Διαιτολόγοι-Αθλητικοί Διατροφολόγοι, Ποδολόγοι, Γυμναστές, Προπονητές  αλλά και Αθλητές).

Επίλεκτοι και διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και την Ελλάδα, με μεγάλη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου τους, μετέφεραν στους συνέδρους τις γνώσεις τους και τις πρόσφατες  μελέτες σε θέματα  που ενδιαφέρουν αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε αυτοί είναι λειτουργοί  του αθλητισμού είτε είναι αθλούμενοι.

 Ο Δρ. Τάνος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την «απλόχερη φιλοξενία και υποστήριξη των στόχων της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου,  ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, τόνισε  τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας  προσθέτοντας  την επιθυμία  της συνέχισης της.
 
Εξέφρασε μάλιστα  την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να συνδράμει  στη διοργάνωση του 12ου Συνεδρίου  της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, που θα γίνει το Μάρτιο 2018  στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθ. Καρτακούλλης δέχτηκε τις ευχαριστίες του Κωνσταντίνου Νάτση, Ορθοπαιδικού  Χειρουργού, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής και  Δ/ντή του Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Προέδρου  της Οργανωτικής Επιτροπής  εκείνου του Συνεδρίου, που ήταν από τους βασικούς ομιλητές στο  Συνέδριο  της Α.Ε.Κ.

Ο καθηγητής Καρτακούλλης απένειμε τα διπλώματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις  του τηλεκπαιδευτικού κύκλου επιμόρφωσης  στην Αθλητιατρική, που πραγματοποιείται κάθε  χρόνο σε συνεργασία της Α.Ε.Κ. με την έδρα Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν  σημαντικά  θέματα , όπως : «Οι παράμετροι της διατροφής ανάλογα με το άθλημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας», «Ενυδάτωση και αθλητική απόδοση», «Αντι-ντόπινγκ», «Κακώσεις  υπερχρήσης στον αναπτυσσόμενο σκελετό», «Λειτουργική ανατομία-κακώσεις-θεραπεία», «Βελτίωση της υγείας μέσω της αθλητικής δραστηριότητας», «Τενοντοπάθεια  του αχίλλειου τένοντα σε αθλητές», «Πρόληψη αιφνίδιου καρδιακού θανάτου-τι το νεώτερο» κλπ.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν και μίλησαν οι : Καθηγητής Κωνσταντίνος Νάτσης, Αναπλ. καθηγήτρια Σουζάνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Λυρτζής Ορθοπαιδικός, Δημήτριος Αυτοσμίδης Φυσικοθεραπευτής, Ευαγόρας  Νικολαϊδης τ. Δ/ντής Καρδιολογίας Γεν. Νοσ. Λευκωσίας, Μιχάλης Πέτρου Ιατρός - Πρόεδρος Κυπριακής Αρχής Αντι-Ντόπινγκ, Κώστας Σχίζας Ιατρός Παθολόγος, Μιχάλης  Μιχαηλίδης Διδάκτωρ Εργοφυσιολογίας, Μάνος Στεφανάκης  επίκουρος καθηγητής Παν. Λευκωσίας, Νικολέτα Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος, Έλλη Χατζηλούκα Αθλητική Διατροφολόγος, Ελένη Θεοδώρου, Κινησιοθεραπεύτρια.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία G.Petrou Ltd ( με το γνωστό Perskindol) , ενώ υποστηρικτής η εταιρεία Λανίτης ( με το Powerade).
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας