Κυριακή 9 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποδηλασία στη Λάρνακα στις 22 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 

Ποδηλασία στη Λάρνακα στις 22 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 

Ποδηλασία για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Europe Direct αναφέρεται ότι «η ποδηλασία για μικρούς και μεγάλους διοργανώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Η ποδηλασία θα ξεκινήσει στις 17.30 το απόγευμα, από τη Πλατεία Ευρώπης και θα καταλήξει στη Πλατεία Ερμού και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση, που θα αρχίσει γύρω στις έξι το απόγευμα, έχει θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και στόχος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για τους εναλλακτικούς τρόπους κινητικότητας και τη σημαντικότητας τους για το περιβάλλον».

Προστίθεται ότι «η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους».

Κορύφωση των εκδηλώσεων «αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα».

Η φετινή θεματική «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» ” προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς».

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας καλεί όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην ποδηλατοδρομία να βρίσκονται γύρω στις 17.15 της 22ας Σεπτεμβρίου με το ποδήλατο τους στην Πλατεία Ευρώπης.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας