Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάπια Αδυνατίσματος: είναι τελικά η λύση στο πρόβλημα των επιπλέον κιλών;

Χάπια Αδυνατίσματος: είναι τελικά η λύση στο πρόβλημα των επιπλέον κιλών;

Πολλές φορές έχω χρησιμοποιήσει χάπια αδυνατίσματος είναι πραγματικά αποτελεσματικά ή απλά υπόσχονται θαύματα;

 

Τα χάπια αδυνατίσματος αποσκοπούν στη μείωση ή και καταστολή της όρεξης, την απόρριψη μέρους των λιπαρών της διατροφής μέσω των κοπράνων ή την υποκατάσταση γευμάτων. «Υπόσχονται» γρήγορη μείωση βάρους.

Όταν οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν κόπο και χρόνο, τα χάπια μπορεί να φαντάζουν σαν την ιδανική λύση για άμεση και αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Μπορεί όμως με ένα «μαγικό» χάπι να πετύχουμε αρνητικό ισοζύγιο και να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος;

Σίγουρα όχι!!

Στην πραγματικότητα η απώλεια κιλών μπορεί επέρχεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της αποβολής χρήσιμων υγρών, λόγω διούρησης.

Επίσης πολλά σκευάσματα κυκλοφορούν ελέυθερα στο εμπόριο χωρίς τις κατάλληλες εγκρίσεις. 

Σκευάσματα που δεν έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας από αναγνωρισμένους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και τροφίμων, όπως όσα κυκλοφορούν στο internet ή σε τηλεπωλήσεις κρίνονται ακατάλληλα.

Έχω συχνά παρατηρήσει ότι δεν αναγράφονται στην ετικέτα τα συστατικά, είναι νόμιμο;

Aν έχετε σκοπό να χρησιμοποιείσετε κάποιο από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο φαρμακείο, προσέξετε τις οδηγίες χρήσεως, να μην τα λαμβάνετε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη γιατρού ή διαιτολόγου, να μην κάνετε συνεχή λήψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αποφύγετε κάθε χρήση σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού

Είναι πάντα «ακατάλληλα» τα χάπια αδυνατίσματος;


Άτομα τα οποία έχουν και συνοδές παθήσεις και παίρνουν φαρμακευτική αγωγή καλό θα ήταν να αποφεύγουν τα φαρμακευτικά χάπια αδυνατίσματος. 

Στην επιλογή των κατάλληλων φυτικών συμπληρωμάτων θα πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής να είναι υψηλής ποιότητας και συμμόρφωμένα προς τις διεθνείς προδιαγραφές.

Με βάση διάφορα φυτικά συστατικά και βότανα, διάφορα σκευάσματα έχουν ιδιότητες μείωσης της πείνας και της όρεξης ή αύξηση των καύσεων.

Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των κατάλληλων συστατικών και στη σωστή δοσοληψία.

Διαβάστε: Έλενα Τρουλλίδου:Νερό, o σύμμαχος για την υγεία

 

*Έλενα Τρουλλίδου ,Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, εγγεγραμμένο και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου,  εξειδικευμένη σε θέματα παχυσαρκίας και παιδικής διατροφής, Κλινικών Παθήσεων, Αθλητικής Διατροφής, mydietspot Health Center

elenatroullidou@hotmail.com

τηλ. 22 256752

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας