Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η νέα τάση στη yoga που γίνεται σε αίθουσα με 40 βαθμούς Κελσίου (video)

Η νέα τάση στη yoga που γίνεται σε αίθουσα με 40 βαθμούς Κελσίου (video)

Η νέα τάση στη yoga, ονομάζεται hot yoga και περιλαμβάνει ασκήσεις σε δωμάτιο με υψηλή θερμοκρασία, με σκοπό να εξασκήσει το σώμα σε συνθήκες καύσωνα, δηλαδή 40 βαθμούς Κελσίου.


Η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί περισσότερες καύσεις και αποτοξινώνει τον οργανισμό.


Η hot yoga ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ’70 από τον ινδό Bikram Choudhury, ο οποίος προσπαθούσε να απαλύνει τα συμπτώματα ενός τραυματισμού του.


Το νέο στυλ γυμναστικής είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό και ιδιαίτερα δημοφιλές σε άντρες, καθώς συνδυάζει τα οφέλη της σάουνας, της αερόβιας γυμναστικής και της yoga.


Οι δάσκαλοι του νέου είδους, θεωρούν ότι για να φανούν αποτελέσματα, τα μαθήματα χρειάζεται να είναι συχνά, 2-3 φορές την εβδομάδα.


Με τη hot yoga μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε επιθυμεί, γιατί δε χρειάζονται δεξιότητες ή συγκεκριμένη φυσική κατάσταση.


Καλό είναι να αποφεύγεται η γυμναστική σε υψηλή θερμοκρασία, από όσους έχουν υπέρταση και από τις εγκύους.

Συνθήκες υγιεινής


Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, δεδομένης της υψηλής θερμοκρασίας.
Ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος μικροβίων ή ιών, γιατί καθ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, με ειδικό αγωγό, διοχετεύεται καθαρός αέρας στο δωμάτιο.


Το πάτωμα της αίθουσας έχει υποστεί αντιμικροβιακή επεξεργασία και γίνεται συχνά απολύμανση.

Οφέλη της hot yoga


Η hot yoga λειτουργεί αγχολυτικά, γιατί εκτονώνεται η ενέργεια της ημέρας και η κούραση και επιπλέον δεν προκαλεί πιάσιμο των μυών.


Όπως λένε οι ειδικοί, οι 40 βαθμοί Κελσίου δεν καταπονούν τους μυς, αλλά τους ζεσταίνει, γι ‘ αυτό δεν υπάρχουν τραυματισμοί, παρόλο που δεν γίνεται προθέρμανση και αποθεραπεία.


Βελτίωση των προβλημάτων υγείας:  Όσοι έχουν επιλέξει τη hot yoga, παρατηρούν βελτίωση σε προβλήματα υγείας που έχουν.


Δηλαδή μειώνονται οι πονοκέφαλοι, διορθώνεται η κακή στάση σώματος, ανακουφίζονται οι πόνοι που προέρχονται από αυχενικό σύνδρομο, διευκολύνεται η πέψη και ανεβαίνει η διάθεση.


Περισσότερες καύσεις: Ως μορφή εκγύμνασης, δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και δεν κουράζει το σώμα, όμως λόγω της υψηλής θερμοκρασίας προσφέρει τα οφέλη της αεροβικής και προωθεί την καύση θερμίδων.


Είναι διασκεδαστικό και παράλληλα συμβάλλει στο αδυνάτισμα.


Αποτοξίνωση του οργανισμού: Ευεργετικά αποτελέσματα έχει και στο δέρμα, που γίνεται λαμπερό και καθαρό, λόγω της εφίδρωσης.


Ο ιδρώτας βοηθά τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας