Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πολλοί αθλητές ενώ στις προπονήσεις έχουν υψηλή απόδοση στους αγώνες δεν αποδίδουν

Πολλοί αθλητές ενώ στις προπονήσεις έχουν υψηλή απόδοση στους αγώνες δεν αποδίδουν

Πολλοί αθλητές ενώ στις προπονήσεις έχουν υψηλή απόδοση στους αγώνες δεν αποδίδουν αναμενόμενο, λόγω άγχους ή και πίεσης. 
 
Πως μπορεί ένας αθλητικός ψυχολόγος να βοηθήσει;

Πάρα πολλοί αθλητές ενώ στην προπόνηση έχουν παρά υψηλή απόδοση, στους αγώνες δεν καταφέρνουν να αποδώσουν για πάρα πολλούς λόγους.
 
Κάποιοι από τους λόγους είναι το άγχος, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η έλλειψη συγκέντρωσης, ή κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Ένας Αθλητικός Ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει με διάφορους τρόπους.
 
Πρώτα απο όλα  αξιολογήσουμε τον αθλητή με συνέντευξη αλλά και με τη χρήση ερωτηματολογίων (τα οποία έιναι βέβαια είναι έγκαιρα και σταθμισμένα) για να σιγουρευτούμε πως το πρόβλημα του αθλητή είναι αυτό που μας αναφέρει.

Επίσης, θα συμβουλευτούμε και τον προπονητή όπως και τους γονείς του αθλητή (εαν ο αθλητής είναι ανήλικος) καθώς όπως επισημένω τις πλείστες φορές ότι έχουμε ένα τρίγωνο (Αθλητής-Προπονητής και Γονείς).
 
Τους γονείς έχουν άμεση επιρροή στον αθλητή και τον προπονητή γιατί παρακολούθει τον αθλητή στις προπονήσεις και στους αγώνες του αρά έχει να μας δώσει πολλές και σημαντικές πληροφορίες.

Όταν τελειώσουμε με την αξιολόγηση προχωρούμε στο στάδιο όπου εκπαιδεύουμε τον αθλητή τις ανάλογες τεχνικές, τις οποίες θα μάθει να χρησιμοποιεί τόσο στην προπόνηση όσο και στο αγώνα για να μπόρεσει να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας