Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οι τραυματισμοί στους χορευτές

Οι τραυματισμοί στους χορευτές

Η φυσικοθεραπεία σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι αρκετή ώστε να αντιμετωπίσουμε οριστικά τον πόνο, γι’ αυτό ο πόνος επανέρχεται, προκαλώντας αγανάκτηση και δυσφορία στα άτομα που υποφέρουν.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι και οι πόνοι στην πλάτη, όπου υποφέρουν πολλά άτομα ανεξαρτήτου επαγγέλματος. Η αδυναμία στο μυϊκό σύστημα της πλάτης, η καθιστική ζωή αλλά και η έλλειψη άσκησης, συμβάλλουν στην επιδείνωση του προβλήματος.

Παρατηρήθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός από ασθενής που έκαναν φυσικοθεραπεία για αντιμετώπιση των πόνων της πλάτης, είχαν επανεμφάνιση των συμπτωμάτων τους, λόγο και της μη τήρησης του προγράμματος των ασκήσεων που τους δόθηκαν για το σπίτι.

Ένα σωστό αναλγητικό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση του πόνου. Αυτό όμως που θα ενισχύσει και θα διατηρήσει τα αποτελέσματα της φυσικοθεραπείας, είναι η εκγύμναση των εν λόγο μυϊκών ομάδων.

Το πιλάτες, οι γενικές ασκήσεις ενδυνάμωσης (ειδικά προσαρμοσμένες στο κάθε άτομο) και το γιόγκα, είναι κάποια από τα είδη γυμναστικής που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, χωρίς να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις του.

Η φυσικοθεραπεία σε συνδυασμό με την φυσική δραστηριότητα, μπορούν να ενισχύσουν τις σωματικές αντοχές του κάθε ανθρώπου, συμβάλλοντας έτσι και στην καλύτερη ψυχολογία του ατόμου, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανταποκριθεί πιο εύκολα στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Είναι ωραίο να ξεκινά η μέρα χωρίς πόνο γεμάτη όρεξη και χαμόγελο.

 

 

 

* Μιχάλης Μούχλης Φυσικοθεραπευτής/Βελονιστής/Personal Train

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φυσιοκίνηση

Λεωφ. Αθαλάσσας 131, διαμ. 402, τκ.2024, Στρόβολος, Λευκωσία

Τ: +357 99152028, +357 96754795

E: info@physiokinisi.com ( Γνωρίστε το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μας ) 

96754795

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας