Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Αυτά που πρέπει να ξέρεις για την  ανόρθωση στήθους

Χάρης Ζαβρίδης: Αυτά που πρέπει να ξέρεις για την  ανόρθωση στήθους

Το γυναικείο στήθος παρουσιάζει πτώση συνήθως μετά από απότομη ή μεγάλη απώλεια βάρους, μετά από εγκυμοσύνες, μετά από θηλασμούς και σίγουρα με το πέρασμα του χρόνου.   Η πτώση ενός στήθους ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με τη θέση της θηλής ως προς το μέσο του μπράτσου. Συχνά η πτώση ενός στήθους προβληματίζει και ενοχλεί μια γυναίκα. Στην περίπτωση αυτή  ο μόνος τρόπος να ανορθωθεί είναι με μία χειρουργική επέμβαση που λέγεται Μαστοπηξία. Η συγκεκριμένη επέμβαση αναφέρεται και ως Ανόρθωση Στήθους ή Breast Lift. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε  ότι στις περιπτώσεις που  ένα στήθος είναι χαλαρό, η αυξητική στήθους δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανόρθωση. Αν αυτό γίνει, θα επιφέρει χειρότερο αισθητικό αποτέλεσμα, γιατί λόγω βαρύτητας το στήθος θα παρουσιάσει μεγαλύτερη πτώση.
 
H επέμβαση Ανόρθωσης Στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και η ενδιαφερόμενη μένει για δύο βράδια στη κλινική. Επιστρέφει στο σπίτι της με έναν ειδικό στηθόδεσμο χωρίς μπανέλα (χωρίς σίδερο) τον οποίο φορεί για ένα μήνα. Τα  ράμματα αφαιρούνται σταδιακά μέσα σε δύο βδομάδες. Τα πιθανά σημάδια που μένουν είναι ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος της ενδιαφερόμενης που χειρουργείται. Το κυριότερο πλεονέκτημα όμως της συγκεκριμένης επέμβασης είναι ότι όλες οι τομές γίνονται από τη θηλή και κάτω. Έτσι τα πιθανά σημάδια μπορούν να  κρυφτούν με το ντύσιμο της γυναίκας, η οποία μπορεί να φοράει ένα βαθύ ντεκολτέ ή να δείξει τον μπούστο της χωρίς να προβληματίζεται. Η ανόρθωση στήθους γίνεται χωρίς να χρησιμοποιείται ένθεμα σιλικόνης. Ένθεμα σιλικόνης χρησιμοποιείται μόνο όταν θέλουμε παράλληλα, να αυξήσουμε το μέγεθος του στήθους που ανορθώνουμε. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη επέμβαση διατηρούμε ανέπαφη τη θηλή, με αποτέλεσμα να διατηρείται και η αισθητικότητα της θηλής αλλά και η πιθανότητα θηλασμού σε περίπτωση εγκυμοσύνης.
 
Η Πλαστική Χειρουργική λοιπόν μπορεί να προσφέρει τρεις επιλογές για επέμβαση  σε ένα στήθος∙  αύξηση , μείωση ή ανόρθωση του στήθους. Αρκετές φορές η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί με την αύξηση ή τη μείωση σε ένα στήθος έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα πλούσιο και στητό στήθος που να το θαυμάζουν, γιατί είναι ωραίο και φυσικό. 
 
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας