Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η Ψωρίαση δεν είναι ταμπού. Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2018

Η Ψωρίαση δεν είναι ταμπού. Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2018

Η Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου(ΔΑΕΚ) και η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου (ΡΕΚ) σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου παρέθεσαν δημοσιογραφική διάσκεψη στην αίθουσα διασκέψεων του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την Ψωρίαση και την Ψωριασική αρθρίτιδα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, στις 29 Οκτωβρίου 2018, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ψωρίασης (IFPA).
ψ1
 
Το μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι: #apokalipsou «Η Ψωρίαση δεν είναι ταμπού» και στοχεύει στην ενημέρωση των ασθενών, των ιατρών και του κοινού προκειμένου να αυξηθεί η επίγνωση για την ασθένεια, και να δοθεί στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση/Ψωριασική Αρθρίτιδα η προσοχή και η κατανόηση που τους αξίζει.
 
Η ενημερωτική εκστρατεία  τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και την στηρίζουν ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).
Κατά την παρουσίασή του ο Πρόεδρος της Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Πασχάλης Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στη νόσο της Ψωρίασης, στα βασικά συμπτώματα της νόσου, τις ηλικίες στις οποίες εντοπίζεται και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπισή της.
ψ2

Ο Δρ. Τζόζεφ Ιωσήφ, Πρόεδρος της Ρευματολογικής Εταιρείας Κύπρου κατά τον χαιρετισμό του επικεντρώθηκε στη νόσο της ψωριασικής αρθρίτιδας, στον ορισμό της, τα άτομα που επηρεάζονται από αυτήν και στους τρόπους εμφάνισης της νόσου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας.
ψ3

Στον χαιρετισμό του υπουργού Υγείας έγινε μνεία στην ανάγκη της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης γύρω από τη νόσο της Ψωρίασης και της Ψωριασικής αρθρίτιδας και υπήρξε αναφορά στις αυξητικές τάσεις της νόσου, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η ένθερμη υποστήριξή του στην ενημερωτική εκστρατεία.
ψ4

 
Ο κ. Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων & Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, εστίασε στα συμπτώματα της νόσου και στην αναγκαιότητα της άμεσης αναγνώρισης και εξέτασής τους, δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ενώ παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη της ενεργούς στήριξης των ασθενών από την πολιτεία.
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, η Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου(ΔΑΕΚ) και η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου (ΡΕΚ) σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis Pharma Services Inc. Κύπρου, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τους ασθενείς και το κοινό στις 29 Οκτωβρίου, 19:30 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR) όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους ασθενείς και το κοινό της Κύπρου να πληροφορηθούν εκτενώς από τους ιατρούς για όσα αφορούν στη νόσο της Ψωρίασης/Ψωριασικής Αρθρίτιδας και των εγκεκριμένων μεθόδων αντιμετώπισής της με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας