Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Πώς η «Λιπογλυπτική» μπορεί να βελτιώσει το σώμα μας

Χάρης Ζαβρίδης: Πώς η «Λιπογλυπτική» μπορεί να βελτιώσει το σώμα μας

Κύριος στόχος της Πλαστικής Χειρουργικής είναι να διαμορφώσει το σχήμα να πλάσει τη μορφή του ανθρώπινου σώματος ή μερών του.
 
Μια  τεχνική με την οποία μπορεί να διορθωθεί το περίγραμμα του σώματος είναι η Λιπογλυπτική. Η Λιπογλυπτική (Liposculpture) αποτελείται από δύο αντίθετες διαδικασίες, τη Λιποαναρρόφηση (Liposuction) και το Λιπογέμισμα (Lipofilling).  
 
Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση με την οποία αναρροφείται το  τοπικό λίπος (ψωμάκια, σωσίβια μέσης, χοντρά πόδια, προγούλια προσώπου). Λιπογέμισμα είναι η επέμβαση με την οποία επανατοποθετείται το λίπος , που συνήθως αφαιρείται κατά τη Λιποαναρρόφηση,  σε διάφορα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν ελλείμματα λίπους. Ο Πλαστικός Χειρουργός επεξεργάζεται το λίπος και το επανατοποθετεί σε άλλη θέση με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχει ένα βελτιωμένο περίγραμμα σώματος, μια πιο αρμονική φιγούρα. Όταν συνδυαστούν ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο οι δύο αυτές αντίθετες επεμβάσεις, έχουμε τη λεγόμενη «Λιπογλυπτική». Μπορούμε δηλαδή να μετακινήσουμε το τοπικό λίπος με απώτερο στόχο να δώσουμε τις καμπύλες που ταιριάζουν σε ένα σώμα, έτσι ώστε να πετύχουμε την αρμονία, που ταυτίζεται με την ομορφιά. και αυτό καλείται η Πλαστική Χειρουργική να δημιουργήσει.

Η Λιπογλυπτική μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ολική είτε με τοπική αναισθησία. Το είδος της αναισθησίας που θα εφαρμοστεί επιλέγεται  ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η  συγκεκριμένη επέμβαση δεν αφήνει σημάδια, αφού οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι τόσο λεπτές ώστε οι τομές από τις οποίες εισέρχονται στο σώμα δε διακρίνονται. Επίσης οι μικρές αυτές τομές γίνονται σε σημεία που δεν φαίνονται. Ο βαθμός του πόνου είναι πολλές φορές πολύ μικρός και υποχωρεί από τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο ή αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα.

Μια συνηθισμένη περιοχή όπου εφαρμόζεται η Λιπογλυπτική είναι το πρόσωπο. Αποτελεί την ιδανική λύση όταν το λίπος στο πρόσωπο απορροφείται με την πάροδο των χρόνων και το πρόσωπο φαίνεται κουρασμένο και γερασμένο. Με την τεχνική της Λιπογλυπτικής μπορούμε να δώσουμε όγκο στο πρόσωπο, για να  φαίνεται σφριγηλό και  νεανικό. Άλλωστε το πρόσωπο είναι το μέρος του σώματος μας το οποίο δεν μπορούμε να κρύψουμε, είναι πάντα εκτεθειμένο και προδίδει τα χρόνια μας.
Η Λιπογλυπτική είναι μια τεχνική της Πλαστικής Χειρουργικής, που έχει άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.
 
 
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός

 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας