Σάββατο 13 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Έρευνα: Το Google μας κάνει... υποχόνδριους

Έρευνα: Το Google μας κάνει... υποχόνδριους

Ψάχνοντας ανά πάσα στιγμή στο Google πληροφορίες για ιατρικές παθήσεις - σοβαρές ή μη - γινόμαστε υποχόνδριοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» με βάση τα στοιχεία της Google.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000% με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει την υποχονδρίαση: τις εμμονές δηλαδή του ατόμου ότι πάσχει από μια σοβαρή ή απειλητική ασθένεια που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», η αναζήτηση στο Ίντερνετ «πώς να καταλάβεις αν οι πόνοι στο στήθος είναι σοβαροί» αυξήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κατά 8.781%, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Google.

Οι αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά αναφορικά με την υγεία όπως η «ισχιαλγία» και «ακμή» υπολογίζονται σε 100.000 κάθε χρόνο από το 2015.

Ο «πόνος στο στομάχι» και τα «πονεμένα πόδια» βρέθηκαν επίσης στις κορυφαίες αναζητήσεις για ιατρικά θέματα. Το 2015 ήταν 115.800 ενώ το 2018 έφθασαν τις 151.075.
 
Πηγή:Πρώτο Θέμα
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας