Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πλαστική Θηλών: Πώς διορθώνονται οι ανωμαλίες

Πλαστική Θηλών: Πώς διορθώνονται οι ανωμαλίες

Το στήθος είναι ίσως το πιο ερωτικό σημείο του γυναικείου σώματος, γι’ αυτό δίκαια οι γυναίκες φροντίζουν για την εμφάνισή του. Οι θηλές σε ένα γυναικείο στήθος είναι πολύ σημαντικές τόσο για την αισθητική εμφάνιση του στήθους όσο και για τον ερωτισμό της γυναίκας. Αρκετές φορές μπορεί να υπάρξουν ανωμαλίες στις θηλές που μόνο με επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής μπορούν να βελτιωθούν.
 
Μια τέτοια περίπτωση είναι η Αθηλία, η κατάσταση κατά την οποία δεν υπάρχει θηλή σε ένα στήθος. Η Αθηλία  μπορεί να διορθωθεί με μεταμόσχευση δέρματος, από διάφορες περιοχές του σώματος που έχουν παρόμοια υφή και χρώμα. Τέτοιο δέρμα είναι το δέρμα της μηροβουβωνικής πτυχής (δηλαδή το εσωτερικό των μηρών). Μια άλλη περίπτωση είναι η Πολυθηλία, όταν το στήθος παρουσιάζει περισσότερες από μία θηλή. Αυτό διορθώνεται αφαιρώντας την υπεράριθμη θηλή. Μια άλλη περίπτωση είναι η περίπτωση της  Έκτοπης Θηλής, όταν η θηλή βρίσκεται σε διαφορετική θέση από τη φυσιολογική. Η λύση είναι να αφαιρεθεί η έκτοπη θηλή και να επανατοποθετηθεί στην σωστή της θέση. Σε άλλες περιπτώσεις, μία θηλή μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, ονομάζεται Υπερτροφική Θηλή, η οποία είναι αναγκαίο  να μικρύνει. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η θηλή είναι πολύ μικρή, ονομάζεται Υποτροφική Θηλή, και είναι αναγκαίο να μεγαλώσει. Σε  αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να πάρουμε μόσχευμα από την αντίπλευρη θηλή και να το μεταμοσχεύσουμε στη θηλή η οποία υπολείπεται σε μέγεθος. Σε άλλες περιπτώσεις οι θηλές μπορεί να είναι καθηλωμένες προς τα μέσα,  κάτι που στην  ιατρική ονομάζεται Εισολκή Θηλών. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Εισολκή Θηλών είναι τόσο έντονη που μπορεί να προκαλεί και προβλήματα υγείας πέρα από τα αισθητικά ή τα ψυχολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα μία θηλή, η οποία είναι συνέχεια καθηλωμένη προς τα μέσα, δεν μπορεί να γίνεται καλός καθαρισμός, μπορεί να μαζεύεται υγρό, το οποίο να διαπυηθεί και να προκύψει μόλυνση της περιοχής. Η διόρθωση της εισολκής των θηλών μπορεί να γίνει με μια επέμβαση κατά την οποία μπορούμε να αναστρέψουμε μία θηλή. Λύνουμε έτσι ταυτόχρονα τα προβλήματα που πιθανόν να προκαλούνται από την εισολκή.
 
Όλες αυτές οι επεμβάσεις στη θηλή (που συνοπτικά τις ονομάζουμε Πλαστική Θηλών) μπορούν να πραγματοποιηθούν με τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι την ίδια μέρα η ενδιαφερόμενη επιστρέφει στο σπίτι της με μερικά ράμματα, τα οποία αφαιρούμε σταδιακά μέσα σε δύο βδομάδες. Η Πλαστική θηλών λοιπόν, όπως το λέει και η ίδια η λέξη, μπορεί να πλάσει ξανά τις θηλές έτσι ώστε το στήθος να αποκτήσει τόσο καλή αισθητική εμφάνιση όσο και ερωτισμό.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας