Τετάρτη 17 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τι είναι το lift λαιμού και πώς γίνεται

Χάρης Ζαβρίδης*
Τι είναι το lift λαιμού και πώς γίνεται

Πολλές φορές μας προβληματίζει η εμφάνιση της περιοχής του λαιμού είτε όσον αφορά τη χαλάρωση είτε όσον αφορά το τοπικό λίπος.
 
Η περιοχή του λαιμού είναι ένα σημείο στο σώμα μας το οποίο προδίδει εύκολα την ηλικία μας, αφού όχι μόνο είναι σημείο που δύσκολα μπορούμε να καλύψουμε με τα ρούχα μας αλλά είναι και από τα πρώτα σημεία του προσώπου όπου η χαλάρωση φαίνεται. Η χαλάρωση της ευαίσθητης περιοχής του λαιμού μπορεί να διορθωθεί είτε μεμονωμένα είτε στα πλαίσια ενός Face Lift.

Αν ο λαιμός παρουσιάζει τοπικό λίπος, αυτό μπορεί να διορθωθεί με λιποαναρρόφηση. Τοποθετώντας δηλαδή μια βελόνα στο σημείο που θέλουμε να διορθώσουμε, αναρροφούμε λίπος. Αν υπάρχει όμως και χαλάρωση της περιοχής, τότε μπορεί να γίνει τοπικό lift λαιμού με προσπέλαση ακριβώς κάτω από το πηγούνι. Ανορθώνεται δηλαδή ο λαιμός με ταυτόχρονη αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και του λίπους. Κατά την διάρκεια του lift λαιμού είναι σημαντικό να διορθωθεί και η χαλάρωση των μυών της περιοχής, έτσι ώστε να έχουμε πιο φυσικό και πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
 
Οι επεμβάσεις αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν και με τοπική αναισθησία, κάτι που επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να επιστρέψει την ίδια μέρα στο σπίτι του. Μετά την επέμβαση το άτομο φορά ένα ειδικό επίδεσμο για μία περίπου εβδομάδα. Τα ράμματα αφαιρούνται σε επτά περίπου μέρες. Το δε πρήξιμο και οι μελανιές χρειάζονται μία εβδομάδες για να υποχωρήσουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτές οι δύο αυτές επεμβάσεις στην περιοχή του λαιμού γίνονται μία φορά στη ζωή μας. Πιθανό να χρειαστεί μία δεύτερη μικρή διόρθωση μετά από 10 με 15 χρόνια.

Τέρμα λοιπόν στο διπλοσάγονο ή στο προγούλι, αφού και τα δύο αυτά προβλήματα, τοπικού πάχους ή χαλάρωσης , μπορούν να διορθωθούν είτε με λιποαναρρόφηση είτε με lift. Οι επεμβάσεις στην περιοχή του λαιμού γίνονται ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου. Γίνονται όταν το άτομο νιώσει έτοιμο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επέμβαση. Άλλωστε τη Πλαστική Χειρουργική δεν την ενδιαφέρουν οι ηλικίες. Κάθε ηλικία δικαιούται μια πιο όμορφη εμφάνιση.
 
*MD, PhD, Πλαστικός Χειρουργός
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας