Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οι επιλογές για τις ρυτίδες έκφρασης

Οι επιλογές για τις ρυτίδες έκφρασης

Οι ρυτίδες έκφρασης παρουσιάζονται κυρίως στα εκφραστικά άτομα. Οι κυριότερες ρυτίδες έκφρασης είναι αυτές που βρίσκονται μεταξύ των φρυδιών και υποδηλώνουν θυμό, αυτές που βρίσκονται στο μέτωπο και υποδηλώνουν έκπληξη και αυτές που βρίσκονται γύρω από τα μάτια, τα γνωστά σε όλους μας πόδια της χήνας.  
 
Ρυτίδες σημαίνει γήρας. Για αυτούς λοιπόν που θέλουν να απαλλαχτούν από αυτές τις ρυτίδες είναι γνωστό ότι η λύση λέγεται Botox. Όπως γνωρίζουμε το  Botox, είναι το φάρμακο το οποίο στη κατάλληλη δόση και στα κατάλληλα χέρια μπορεί να βελτιώσει παροδικά τις ρυτίδες έκφρασης. Και μπορεί να το κάνει αυτό αν το τοποθετήσουμε με μικρές ενεσούλες στο ιατρείο. Χωρίς δηλαδή χειρουργείο, πρηξίματα και μελανιές. Το Βotox είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται στην Ιατρική εδώ και δεκαετίες από αρκετές ειδικότητες όπως τη Νευρολογία, την Ουρολογία και τη Γυναικολογία. Όταν γίνεται σωστά και στις σωστές δόσεις είναι ένα φάρμακο ασφαλές, χωρίς αλλεργίες και χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται και στην Πλαστική Χειρουργική για διάφορους σκοπούς και κυρίως για τις ρυτίδες έκφρασης.
 
Αν θέλουμε όμως να βελτιώσουμε τις ρυτίδες μας μακροχρόνια, τότε η Πλαστική Χειρουργική έχει τη λύση και  μάλιστα ενδοσκοπικά. Χρησιμοποιώντας δηλαδή ένα εργαλείο που λέγεται ενδοσκόπιο κάνουμε 3 μικρές τομές μέσα στα μαλλιά (γύρω στα 2-3 εκ). Η όλη επέμβαση πραγματοποιείται βλέποντας μέσα από μία οθόνη. Ουσιαστικά επεμβαίνουμε στους μύες που είναι υπεύθυνοι για της ρυτίδες έκφρασης. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία και ο ενδιαφερόμενος να πάει και την ίδια μέρα στο σπίτι του.
 
Η μόνιμα βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε συνδυασμό με ανόρθωση των φρυδιών (brow lift). Άλλωστε έχουμε ξαναπεί ότι η ανόρθωση των φρυδιών (brow lift) πραγματοποιείται πλέον ενδοσκοπικά.
 
Να πούμε επίσης ότι η χρήση του ενδοσκοπίου παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε μικρότερες τομές, λιγότερα πρηξίματα, λιγότερες μελανιές και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Οι ρυτίδες έκφρασης, λοιπόν, εκτός από το Botox που τις βελτιώνει παροδικά, μπορούν να βελτιωθούν μακροχρόνια με τη χρήση του ενδοσκοπίου και μάλιστα να βελτιωθούν για τα επόμενα πολλά χρόνια.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
“Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
Τηλ:  22445588
www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας