Τρίτη 16 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Υπεριδρωσία-Τι είναι και πώς βοηθά το μπότοξ

Υπεριδρωσία-Τι είναι και πώς βοηθά το μπότοξ

Υπεριδρωσία όπως το λέει και η ίδια η λέξη είναι η πάθηση κατά την οποία κάποιες περιοχές του σώματος έχουν τη τάση να ιδρώνουν περισσότερο από το κανονικό. Συνηθισμένες περιοχές στις οποίες μπορεί να υπάρχει πρόβλημα υπεριδρωσίας είναι οι μασχάλες, οι παλάμες και τα πέλματα.
 
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα είναι τόσο έντονο το πρόβλημα που εκτός από αισθητικό πρόβλημα ή πρόβλημα κακοσμίας να δημιουργεί και λειτουργικά προβλήματα στη καθημερινότητα μας. Για παράδειγμα όταν υπάρχει έντονη εφίδρωση στις παλάμες των χεριών μας είναι δύσκολο ακόμα και να γράψουμε.
 
Τι προκαλεί την υπεριδρωσία τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουμε. Ενοχοποιούνται διάφοροι παράγοντες μεταξύ αυτών και το άγχος. 
 
Η υπεριδρωσία είναι ένα πρόβλημα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Μια αντιμετώπιση είναι το Μπότοξ.
 
Το Μπότοξ όπως γνωρίζουμε έχει διάφορες εφαρμογές στην Ιατρική. Το χρησιμοποιούν διάφορες ειδικότητες.
 
Η Νευρολογία, η Ουρολογία, η Πλαστική Χειρουργική. Η πιο διαδεδομένη βέβαια χρήση του είναι αυτή της Πλαστικής Χειρουργικής για τις ρυτίδες έκφρασης.
 
Σε συγκεκριμένη δόση όμως και με συγκεκριμένη τεχνική μπορεί το Μπότοξ να δώσει λύση και στην υπερβολική εφίδρωση. Λύση παροδική βέβαια γιατί όπως γνωρίζουμε το Μπότοξ διαρκεί όσο υπάρχει στη συγκεκριμένη περιοχή που το τοποθετούμε. Στην υπεριδρωσία δρα μπλοκάροντας τους ιδρωτοποιούς αδένες και εμποδίζοντας τους να παράγουν υπερβολικό ιδρώτα. Το αποτέλεσμα διαρκεί 4-6 μήνες  και μπορούμε να επαναλάβουμε την θεραπεία μόλις το φάρμακο διαλυθεί.
 
Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο χωρίς αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά μπορούμε να πάμε για καφέ! Και πάμε μάλιστα χωρίς πρηξίματα και μελανιές. Αρκεί να κάνουμε υπομονή λίγες μέρες γιατί το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά το τρίτο 24ωρο.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας