Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης : Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Face Lift

Χάρης Ζαβρίδης : Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Face Lift

Tο Face Lift είναι μια επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, εφόσον αφορά το πρόσωπό μας. Το πρόσωπο είναι ένα σημείο του σώματος, στο οποίο δεν μπορούμε εύκολα να κρύψουμε μια ατέλεια ή τη χαλάρωση. Άλλωστε ποιος δε θα ήθελε να είχε ένα πρόσωπο ανανεωμένο και χωρίς χαλάρωση; Ιδιαίτερα η γυναίκα αρέσκεται στο να ασχολείται με την εξωτερική της εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας την άποψη που τη θέλει να είναι το ωραίο φύλο. Το Face Lift όμως δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών! Οι άντρες ενδιαφέρονται επίσης για την εμφάνισή τους. Ιδιαίτερα οι άντρες που δουλεύουν και είναι παραγωγικοί ακόμη και σε μεγαλύτερες πλέον ηλικίες, όπως δικηγόροι, γιατροί και επιχειρηματίες.
 
Το Face Lift είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνουμε τη χαλάρωση του προσώπου. Το Face Lift διορθώνει τη χαλάρωση ενός προσώπου όπου αυτή υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου και του λαιμού. Πρακτικά κερδίζουμε 10 χρόνια νιότης κι μάλιστα με φυσικό τρόπο. Αν η χαλάρωση σε ένα πρόσωπο είναι μικρή εννοείται ότι και η επέμβαση θα είναι ανάλογη. Αυτό δε σημαίνει ότι το Face Lift λέγεται «mini». Ο μόνος διαχωρισμός που μπορεί να γίνει είναι ανατομικός, δηλαδή αν διορθώνει το άνω, το μέσο ή το κάτω τριτημορίο του προσώπου. Ένα σημείο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο Face Lift δεν έχει σημασία η ηλικία. Άλλωστε για την Πλαστική Χειρουργική είμαστε όσο φαινόμαστε! Η χαλάρωση στο πρόσωπο μπορεί να διορθωθεί σε ένα άτομο είτε αυτό είναι 35 είτε 85 χρονών. Βέβαια οι συνηθισμένες δεκαετίες που ενδιαφέρονται περισσότερο να διορθώσουν τη χαλάρωση του προσώπου είναι οι δεκαετίες των σαράντα και πενήντα. Ένα Face Lift διαρκεί τουλάχιστο μία δωδεκαετία. Όταν μιλάμε για Face Lift πρέπει να κατανοήσουμε ότι μιλάμε πάντα για χειρουργική επέμβαση. Οτιδήποτε δεν γίνεται στο χειρουργείο δεν μπορεί να είναι Face Lift. Άλλωστε η χαλάρωση ενός προσώπου δεν μπορεί να διορθωθεί με κανένα άλλο τρόπο εκτός από το να επανατοποθετηθεί το δέρμα στη θέση του μηχανικά. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το Face Lift δεν πονάει. Το πρόσωπο πρήζεται και μελανιάζει όμως παρόλα αυτά δεν υπάρχει πόνος. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει και με  τοπική αναισθησία. Συνήθως όμως όταν θέλουμε να διορθώσουμε τη χαλάρωση όλου του προσώπου, το Face Lift γίνεται με γενική αναισθησία.
 
Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι η Πλαστική Χειρουργική είναι μία ιατρική ειδικότητα και δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι σε θέση να φέρει ένα πρόσωπο από μια αρχική κατάσταση Α σε μια δεύτερη κατάσταση Β. Αρκετές φορές η κατάσταση Β δεν είναι αυτή που θα λέγαμε ιδανική, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η αφετηρία από την οποία ξεκινάμε για να διορθώσουμε ένα πρόβλημα. Η κατάσταση Α δηλαδή είναι πάντα διαφορετική και ορισμένες φορές δεν είναι αυτή που θα μας βοηθήσει ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της Πλαστικής Χειρουργικής. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο Πλαστικός Χειρουργός θα κάνει μια ξεχωριστή δημιουργία, κάτι που προσωπικά κάνει τη κάθε μου μέρα  συναρπαστική!
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός

 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας