Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Αυξητική στήθους και μέγεθος

Χάρης Ζαβρίδης: Αυξητική στήθους και μέγεθος

Είναι γνωστό ότι το στήθος εκτός από όργανο θηλασμού συμμετέχει σημαντικά στην αισθητική εμφάνιση και ιδιαίτερα στη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Ένα στήθος είναι αισθητικά ωραίο και ελκυστικό κυρίως όταν έχει το σωστό μέγεθος.
 
Το σωστό μέγεθος για κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό. Είναι διαφορετικό, γιατί κάθε γυναίκα έχει το δικό της σωματότυπο και τα δικά της χαρακτηριστικά. Θυμάμαι το Φουστάνο να μου λέει: όταν έρθει μία γυναίκα στο ιατρείο σου και σου ζητήσει μεγαλύτερο στήθος, το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξεις πάνω της είναι το στήθος της. Πρώτα θα κοιτάξεις τα πόδια της, τη λεκάνη της, τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και με βάση αυτά θα σκεφτείς ποιο μέγεθος στήθους της ταιριάζει. Στην επιλογή του κατάλληλου μεγέθους ενός στήθους πρέπει να λάβει υπόψη ο Πλαστικός Χειρουργός ακόμα και τη κουλτούρα της συγκεκριμένης γυναίκας. Όταν δούλευα για παράδειγμα στην Ιαπωνία μου έκανε εντύπωση η μινιμαλιστική άποψη της αισθητικής που είχαν οι Γιαπωνέζες. Ένα μεγάλο και πλούσιο στήθος για μία Γιαπωνέζα στο Τόκιο, θεωρείται στα μάτια μιας Αμερικανίδας της Νέας Υόρκης πολύ μικρό (με την καπιταλιστική άποψη που έχουν οι Αμερικανίδες όπου το ωραίο πρέπει να είναι και μεγάλο). Σημαντικό είναι λοιπόν κατά την επιλογή του μεγέθους ενός στήθους να κουβεντιάζει ο Πλαστικός Χειρουργός με την ενδιαφερόμενη και να μπορεί να κατανοεί τις ανάγκες της. Τις ανάγκες της σε σχέση με τη κουλτούρα της και το τρόπο ζωής της, σε σχέση με τις επιθυμίες της και τις προτιμήσεις της, σε σχέση με το σώμα της και  τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.
 
Στην καθημερινή μου ιατρική πράξη επίσης, χρησιμοποιώ ειδικά “sizers”. Πριν από την επέμβαση τα τοποθετώ κάτω από το σουτιέν της γυναίκας για να αποφασίσουμε μαζί ποιο μέγεθος τής ταιριάζει καλύτερα. Επίσης κατά τη διάρκεια της επέμβασης έχω όλα τα μεγέθη από σιλικόνες. Αυτό μου δίνει την ευχέρεια να επιλέγω το σωστό μέγεθος του στήθους σε κάθε γυναίκα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σωστό μέγεθος ενός στήθους πάντοτε αποφασίζεται από τον Πλαστικό Χειρουργό την ώρα της επέμβασης. Η Πλαστική Χειρουργική πλάθει το ανθρώπινο σώμα το οποίο είναι ένας ζωντανός οργανισμός με τις ιδιαιτερότητές του. Πρήζεται, μελανιάζει, πονά και αντιδρά σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες. Ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ένας γλύπτης. Ότι και αν συζητήσει ή σχεδιάσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ο γλύπτης, είναι κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου του που θα δώσει το σωστό σχήμα ή μέγεθος. Είναι σημαντικό πάντα να αυτοσχεδιάζουμε και ποτέ να μη φτιάχνουμε τα ίδια στήθη, γιατί κάθε στήθος και κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Η τέχνη και το ταλέντο ενός Πλαστικού Χειρουργού είναι να προσφέρει την ιδανική λύση για το συγκεκριμένο άτομο που τον εμπιστεύεται.
 
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
Λευκωσία:
“Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
Τηλ:  22445588
www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας