Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Πλαστική Χειρουργική και Γυναίκα

Χάρης Ζαβρίδης: Πλαστική Χειρουργική και Γυναίκα

Η Πλαστική Χειρουργική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και  έχει γίνει ο καλύτερος φίλος της σύγχρονης γυναίκας. Πολλές ασχολούνται με αυτήν είτε άμεσα είτε έμμεσα. Πολλές φορές γιατί η ίδια η γυναίκα έχει είδη επισκεφτεί τον Πλαστικό της Χειρουργό, και άλλες γιατί μια φιλενάδα της έχει κάνει κάποια επέμβαση ή ακόμη γιατί το ίνδαλμά της έχει προβεί σε κάποια επέμβαση και το γράφουν τα γυναικεία περιοδικά. Τελικά τι είναι αυτό που έχει κάνει την Πλαστική Χειρουργική αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της σύγχρονης γυναίκας;
 
Η γνώμη μου είναι ότι η φιλαρέσκεια του ανθρώπου και ιδιαίτερα της γυναίκας αποτελεί πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στην καθημερινή μας ζωή. Από αρχαιοτάτων χρόνων ο άνθρωπος αρέσκεται στο ωραίο. Είναι πολύ σημαντικό να αρέσει και να ελκύει. Είναι λογικό λοιπόν η γυναίκα, ως εκπρόσωπος  του ωραίου φύλου όπως τη χαρακτηρίζουν,  να ασχολείται όλο και περισσότερο με την Πλαστική Χειρουργική. Σίγουρα υπήρχε ενδιαφέρον για την Πλαστική Χειρουργική από πάντα. Το τι την έκανε τόσο δημοφιλή στις μέρες μας είναι το γεγονός ότι η Πλαστική Χειρουργική είναι πλέον πολύ προσιτή και φτηνή. Ενώ πριν κάποιες δεκαετίες μόνο το πορτοφόλι κάποιων πλουσίων μπορούσε να επιτρέψει σε μία γυναίκα να περάσει τα κατώφλι του Ιατρείου ενός Πλαστικού Χειρουργού, τώρα όποια θέλει μπορεί πολύ εύκολα να επισκεφτεί τον Πλαστικό της Χειρουργό. Όλοι ξέρουμε ότι ένα επώνυμο φόρεμα είναι πολύ πιο ακριβό από μια επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής.
Το ενδιαφέρον επίσης για την Πλαστική Χειρουργική αυξάνεται όσο αυξάνεται και το κοινωνικό και  οικονομικό επίπεδο μιας χώρας. Είναι γεγονός ότι μια γυναίκα πρώτα θα ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες και μετά θα σκεφτεί να γίνει πιο όμορφη,  παρόλο που στην καθημερινή ιατρική πράξη αυτό ανατρέπεται αρκετές φορές! Δηλαδή πολλά άτομα στερούνται άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους για να απολαύσουν μια πιο όμορφη εμφάνιση. Αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο δυνατή είναι η ανθρώπινη φιλαρέσκεια. Το ενδιαφέρον επίσης αυξάνεται γιατί η πρόοδος της Πλαστικής Χειρουργικής είναι τέτοια που αρκετές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με πολύ γρηγορότερη και πιο ανώδυνη ανάρρωση ή ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να μένει η γυναίκα αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο. Τα πάντα πλέον είναι πιο εύκολα.
 
Είναι όμως τελικά ματαιοδοξία για μία γυναίκα το κυνήγι της ομορφιάς μέσω της Πλαστικής χειρουργικής; Η γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Ματαιοδοξία είναι για παράδειγμα να αποθηκεύεις  τα χρήματά σου χωρίς να απολαμβάνεις όλα όσα θα μπορούσαν να σου προσφέρουν. Το να θέλει να φαίνεται και να νιώθει κανείς όμορφα είναι απόλυτα σεβαστό και σωστό. Άλλωστε δικαίωμα στην ομορφιά έχουν όλες οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα που έτυχε να γεννηθεί με στραβή μύτη δεν είναι καταδικασμένη να ζει με αυτή. Ειδικά αν μέσα σε μία ώρα μπορεί ο Πλαστικός της  Χειρουργός να της χαρίσει μια ωραία και αρμονική με το πρόσωπό της  μύτη. Είναι νομίζω λάθος να μη διορθώνει η γυναίκα ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να δείχνει λιγότερο όμορφη. Όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια η γυναίκα φορούσε σουτιέν για να στήσει το στήθος της, έτσι και τώρα καταφεύγει στον Πλαστικό της Χειρουργό για να το στήσει μόνιμα. Όπως παλαιότερα μία γυναίκα έκανε αποτρίχωση με μέλι, έτσι και τώρα πάει στον Πλαστικό της Χειρουργό για να αποτριχωθεί μόνιμα με Laser. Όπως από αρχαιοτάτων χρόνων η γυναίκα έβαζε διάφορες κρέμες και βότανα στο πρόσωπό της για να δείχνει αυτό φρέσκο και ανανεωμένο, έτσι και τώρα πάει στον Πλαστικό της Χειρουργό και κάνει Face Lift για να έχει μόνιμη ανανέωση στο πρόσωπό της. Η ιδέα είναι η ίδια και αυτή είναι η αναζήτηση της ομορφιάς.
 
Οι βελτιώσεις ή οι αλλαγές στο σώμα μας είναι απόλυτα θεμιτές. Άλλωστε η λέξη άνθρωπος προέρχεται από τη λέξη «άνω» και «θρώσκω» που σημαίνει κοιτάζω προς τα πάνω, προχωρώ μπροστά, βελτιώνομαι. Ως δισυπόστατη φύση ο άνθρωπος αποτελείται από ψυχή και σώμα, άρα οφείλει να  βελτιώνει και τόσο τον εσωτερικό του κόσμο όσο και τον εξωτερικό του κόσμο. Δε θα ξεχάσω την αποστομωτική απάντηση μιας γριάς γυναίκας με οικονομικά προβλήματα αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν με επισκέφτηκε στο Ιατρείο μου για να κάνει Face Lift, και με απορία τη ρώτησα γιατί. «Γουστάρω να γεράσω νέα» μου απάντησε!
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός

 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας