Δευτέρα 4 Μαρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το Hadassah υιοθετεί νέα μέθοδο διάγνωσης όγκων

Το Hadassah υιοθετεί νέα μέθοδο διάγνωσης όγκων

Το τμήμα Μοριακής Παθολογίας και Διάγνωσης Όγκων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah είναι το πρώτο στη Μέση Ανατολή – και το τρίτο εκτός των ΗΠΑ – που έχει υιοθετήσει τη νέα μέθοδο FoundationOne-CDx (F1CDx ) για τη διάγνωση όγκων.
 
Η F1CDx εντοπίζει και αναλύει γενετικές μεταλλάξεις σε κακοήθεις όγκους. Συγκεκριμένα, η εξέταση ελέγχει ταυτόχρονα 324 γονίδια από ένα μόνο δείγμα ιστού, προκειμένου να ανιχνεύσει υποκαταστάσεις βάσεων, παρεμβολές, μεταλλάξεις, και αλλοιώσεις στη δομή του DNA. Ως εκ τούτου, η νέα εξέταση μπορεί να καθοδηγήσει τους γιατρούς σχετικά με τα πρωτόκολλα ανοσοθεραπείας, διευρύνοντας τη γκάμα επιλογών για στοχευμένες εξατομικευμένες θεραπείες.
 
Η F1CDx αποτελεί κορυφαία μοριακή διαγνωστική εξέταση, εγκεκριμένη από την αρμόδια αμερικανική αρχή για την επίβλεψη τροφίμων και φαρμάκων (FDA), ενώ είναι κλινικά και αναλυτικά εγκεκριμένη για τους σκοπούς της εξατομικευμένης ιατρικής.
 
H μέθοδος διάγνωσης, την οποία ανέπτυξε η Αμερικανική Εταιρεία Μοριακής Γνώσης Foundation Medicine (θυγατρική της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche), συλλέγει ένα δείγμα ιστού το οποίο χρησιμοποιεί για την ανάλυση πολλαπλών γονιδιακών αλλοιώσεων. Επιπλέον, ταυτίζει το μοριακό προφίλ του ασθενή με στοχευμένες θεραπείες, διευρύνοντας τη γκάμα θεραπειών με βάση τα αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα για μια πιο εξατομικευμένη θεραπεία.
 
«Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως διαθέσιμη στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Διευθυντής των κλινικών εργαστηρίων Δρ Asaf Gertler. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη πλέον και στο Ισραήλ. Η διενέργεια της εξέτασης F1CDx στο Ισραήλ, θα μειώσει τον χρόνο αναμονής των αποτελεσμάτων στις δύο εβδομάδες. Το γεγονός ότι οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα αποτελέσματα τους νωρίτερα, πιθανόν να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό για συγκεκριμένες περιπτώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας