Κυριακή 21 Ιουλ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών

Η επιστήμη εντόπισε μια βασική διαφορά στον εγκέφαλο των σχιζοφρενών

Μια νέα μέθοδος εγκεφαλικής απεικόνισης αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια έχουν μειωμένα επίπεδα μιας βασικής πρωτεΐνης για την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η νέα μελέτη των Imperial College London και King’s College London επιστράτευσε μια νέα τεχνική PET scan για να βρει ότι οι σχιζοφρενείς έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα της SV2A, της πρωτεΐνης που υπάρχει στις νευρικές συνάψεις και αφορά στην επικοινωνία τους.

Με τα ανεπαρκή επίπεδά της στον εγκέφαλο, οι συνάψεις χάνουν σε συνδεσιμότητα, ένας παράγοντας που παίζει τον δικό του ρόλο στην ανάπτυξη της σχιζοφρένειας.

«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες θεραπείες για τη σχιζοφρένεια. Αυτή η πρωτεΐνη SV2A μπορεί να είναι ο στόχος των νέων φαρμάκων για να αποκατασταθεί η συναπτική λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Oliver Howes.

Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications», χαιρετίστηκε ως μικρή επανάσταση για την αποκωδικοποίηση της σχιζοφρένειας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της ψυχιατρικής νόσου…

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας