Κυριακή 21 Ιουλ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να επισκεφτώ τον πλαστικό μου χειρούργο;

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία να επισκεφτώ τον πλαστικό μου χειρούργο;

Μια ερώτηση που υποβάλλεται συχνά στο ιατρείο ενός Πλαστικού Χειρουργού είναι: ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνω μία επέμβαση; Είναι γεγονός ότι στην Πλαστική Χειρουργική υπάρχουν επεμβάσεις που όσο πιο νωρίς γίνουν τόσο το καλύτερο, ενώ υπάρχουν  και επεμβάσεις που είναι καλύτερα να γίνονται σε  μεγαλύτερη ηλικία. Με άλλα λόγια κάθε επέμβαση έχει διαφορετικό “timing”, διαφορετική ηλικία, που είναι  και η καταλληλότερη ηλικία για να πραγματοποιηθεί.
 
Η Ρινοπλαστική πρέπει να γίνεται με τη συμπλήρωση της εφηβείας, γιατί ολοκληρώνονται έτσι η ωρίμανση του οστέινου και του χόνδρινου σκελετού της μύτης. Στις περιπτώσεις βέβαια με πολύ σοβαρό αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα η Ρινοπλαστική μπορεί να γίνει και νωρίτερα από την εφηβεία.
 
Η Γενειοπλαστική (η αύξηση ή η μείωση του πηγουνιού) και η αυξητική στα ζυγωματικά του προσώπου καλό είναι να γίνονται επίσης με τη συμπλήρωση της εφηβείας. Η Ωτοπλαστική (η πλαστική των αυτιών) είναι η μόνη επέμβαση που μπορεί να γίνει από την ηλικία των έξι κιόλας ετών.
 
Ο λόγος είναι ότι  σε αυτή  τη μικρή ηλικία ο χόνδρινος σκελετός του αυτιού ολοκληρώνεται κατά 90%. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα στον Πλαστικό Χειρουργό να τοποθετεί τα αυτιά στη σωστή τους θέση κατά την προσχολική κιόλας ηλικία. Αποτέλεσμα λοιπόν είναι η Πλαστική Χειρουργική να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά αλλά και ταυτόχρονα να αποφεύγονται όλα τα πιθανά ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει σε ένα παιδάκι αυτή η ανωμαλία.
 
Η Βλεφαροπλαστική, το Face Lift, και η Ανόρθωση των φρυδιών (Brow lift) ανήκουν στις επεμβάσεις ανανέωσης του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι τις κάνουμε όποτε ξεκινάμε να έχουμε χαλάρωση ή πτώση στις συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου μας. Σε αυτή την κατηγορία επεμβάσεων  δεν υπάρχει ουσιαστικά κατάλληλη ηλικία. Όταν πραγματοποιούμε το  Face Lift σε νεαρότερη ηλικία, προλαβαίνουμε την χαλάρωση ενώ όταν γίνεται σε μεγαλύτερη ηλικία, θεραπεύουμε τη χαλάρωση. Η ηλικία στην οποία επιλέγουμε να κάνουμε ένα Face Lift είναι η ηλικία που νιώθουμε  έτοιμοι να προσφέρουμε τη σωστή ανανέωση στο πρόσωπό μας.
 
Οι επεμβάσεις στο στήθος (είτε αύξηση, είτε μείωση, είτε ανόρθωση) πραγματοποιούνται με τη συμπλήρωση της εφηβείας. Φυσικά αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί όταν το πρόβλημα είναι αρκετό σοβαρό, όπως για παράδειγμα ένα πολύ μεγάλο στήθος, κάνουμε την επέμβαση  νωρίτερα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αυξητική στήθους πρέπει να γίνεται νωρίς στη ζωή μιας γυναίκας, πριν από τις εγκυμοσύνες της και πριν προλάβει το στήθος να χαλαρώσει ή και να κρεμάσει. Αν το στήθος χαλαρώσει, τότε είναι αργά να φτιαχτεί μόνο με αυξητική.
 
Θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε και ανόρθωση στήθους, μια επέμβαση στην οποία τα σημάδια είναι αρκετά περισσότερα. Η Κοιλιοπλαστική  είναι καλύτερα να γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν η γυναίκα  ολοκληρώσει τις εγκυμοσύνες της και η κοιλιά  χαλαρώσει όσο πρόκειται να χαλαρώσει. Όταν μετά προβούμε σε διόρθωση της χαλάρωσης, αποφεύγουμε τον κίνδυνο να υπάρξει χαλάρωση μετά την επέμβαση.
 
Βέβαια αν γίνει πρώτα η Κοιλιοπλαστική, τίποτε δεν εμποδίζει τη γυναίκα να προχωρήσει μετά στην εγκυμοσύνη της. Η Λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνεται νωρίς. Όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο για ένα απλό λόγο. Για να έχουμε ωραίο αποτέλεσμα με τη Λιποαναρρόφηση, πρέπει το δέρμα να είναι σφιχτό πριν προλάβει να χαλαρώσει.
 
Έτσι όταν αφαιρέσουμε τοπικό λίπος, το δέρμα να έρθει προς τους μυς  και να στρώνει ομαλά, δίνοντας ωραίο σχήμα στο σώμα. Μόνο έτσι επιτυγχάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με τη Λιποαναρρόφηση. Αν το δέρμα χαλαρώσει και μετά κάνουμε λιποαναρρόφηση, υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η χαλάρωση του δέρματος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
 
Σημαντικό λοιπόν στην Πλαστική Χειρουργική δεν είναι μόνο το τι θα κάνω στο σώμα μου αλλά και το πότε θα το κάνω. Ακόμα σημαντικότερο είναι να έχουμε εμπιστοσύνη στον Πλαστικό μας Χειρουργό ο οποίος θα μας ακούσει προσεκτικά και θα μας καθοδηγήσει σωστά. Άλλωστε ο ειδικός γιατρός είναι ο αρμόδιος να μας συμβουλέψει.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας