Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Βλεφαροπλαστική: Μύθοι και πραγματικότητες

Βλεφαροπλαστική: Μύθοι και πραγματικότητες

Η λέξη «Πλαστική» προέρχεται από την ελληνική λέξη «Πλάθω», που σημαίνει δημιουργώ, δίνω σχήμα. Πλαστική Χειρουργική λοιπόν είναι η ιατρική ειδικότητα με την οποία χειρουργώντας πλάθουμε το ανθρώπινο σώμα. Είναι η ειδικότητα που διορθώνει ατέλειες και δυσμορφίες του σώματος, οι οποίες δημιουργούνται από διάφορες αιτίες όπως τραύμα, έγκαυμα, συγγενείς ανωμαλίες και από τη πάροδο του χρόνου. Λέγοντας χειρουργείο εννοούμε νυστέρι. Άρα όσο αφορά τα βλέφαρα μας οτιδήποτε δεν είναι χειρουργείο δεν μπορεί να είναι Bλεφαροπλαστική και δεν μπορεί να έχει τα αναμενόμενα και μόνιμα αποτελέσματα της Bλεφαροπλαστικής. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα.
 
Με την πάροδο των χρόνων τα βλέφαρα μας χαλαρώνουν τόσο στο επίπεδο του δέρματος όσο και στο επίπεδο των μυών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το λίπος που βρίσκεται πίσω από αυτά να προβάλλει προς τα εμπρός. Να δημιουργούνται δηλαδή οι περιβόητες σακούλες πάνω και κάτω από τα μάτια οι οποίες λόγω βαρύτητας κρεμμάζουν προς τα κάτω. Η ανθρώπινη αισθητική το μεταφράζει αυτό σε κούραση, λύπη και γήρας. Η επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής που διορθώνει αυτό το πρόβλημα λέγεται Bλεφαροπλαστική. Πλάθει τα βλέφαρα όπως προαναφέραμε. Μύθος είναι λοιπόν ότι με τη Bλεφαροπλαστική μπορεί να σηκωθεί το φρύδι ή να βελτιωθούν οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια ή οι μαύροι κύκλοι. Η πραγματικότητα είναι ότι η Bλεφαροπλαστική αφαιρεί το λίπος που προβάλλει και το χαλαρωμένο δέρμα. Οι τομές γίνονται στις φυσιολογικές πτυχές των βλεφάρων και σε συνδυασμό με καλή επούλωση του δέρματος μπορούμε να έχουμε ακόμα και εξαφάνιση των σημαδιών από τις τομές. Συνήθως η Bλεφαροπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ενδιαφερόμενος που χειρουργείται πάει σπίτι του την ίδια μέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε τρεις με τέσσερις ημέρες. Στις αμέσως επόμενες μέρες υποχωρoύν το πρήξιμο και οι πιθανές μελανιές και ο ενδιαφερόμενος είναι έτοιμος να πάει στην δουλειά του χωρίς σακούλες και χωρίς να αντιληφθεί κανένας τι έχει προηγηθεί.
 
Πραγματικότητα λοιπόν είναι το γεγονός ότι οι σακούλες στα βλέφαρα μας διορθώνονται με Bλεφαροπλαστική. Μύθος όμως είναι ότι μπορεί η Bλεφαροπλαστική να διορθώσει όλο το άνω τριτημόριο του προσώπου. Η Bλεφαροπλαστική μπορεί να διορθώσει μόνο τα βλέφαρα. Για το φρύδι, για ρυτίδες όπως τα πόδια της χήνας χρειάζονται άλλες παρεμβάσεις. Για αυτό και αρκετές φορές η Bλεφαροπλαστική συνδιάζεται ή με Botox, ή με Face Lift ή με Ανόρθωση Φρυδιών. Αυτό γίνεται γιατί μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα πρόσωπο φρέσκο και ανανεωμένο στο σύνολο του. Όπως άλλωστε γνωρίζουμε στο δρόμο δε βλέπουμε να περπατούν ωραία βλέφαρα ή ωραία φρύδια, βλέπουμε να περπατούν ωραία πρόσωπα, ωραίες φιγούρες και αυτό είναι που καλείται η Πλαστική Χειρουργική να δημιουργήσει.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας