Παρασκευή 3 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χάρης Ζαβρίδης: Μύθοι και πραγματικότητες για το Face lift

Χάρης Ζαβρίδης: Μύθοι και πραγματικότητες για το Face lift

Το Face Lift είναι η επέμβαση που μπορεί να προσφέρει ανανέωση σε όλο το πρόσωπο. Με το Lift διορθώνουμε τη χαλάρωση και το κρέμασμα του δέρματος του προσώπου. Δεν αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, γιατί η επέμβαση αφορά μόνο το δέρμα και το δέρμα δεν μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Με το Lift δεν επεμβαίνουμε στα βαθύτερα στρώματα του προσώπου, όπως τα κόκαλα και τους χόνδρους του κρανίου, τα οποία καθορίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Όπως ήμασταν πριν, έτσι είμαστε και μετά το  Lift. Η  διαφορά είναι μια φυσική φρεσκάδα που αποκτά το πρόσωπο. Πολλοί ρωτούν αν μπορεί να υπάρξει διαφορά στην έκταση ή το βαθμό ενός Lift. Η απάντηση είναι ότι μέγιστο ή ελάχιστο Lift δεν υπάρχει. Για τον Πλαστικό Χειρουργό υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχει χαλάρωση και υπάρχει η λύση που λέγεται Lift. Στον πλανήτη μας υπάρχουν 6 δισεκατομμύρια διαφορετικά πρόσωπα, με 6 δισεκατομμύρια διαφορετικά είδη χαλάρωσης άρα και 6 δισεκατομμύρια είδη Lift. Αν η χαλάρωση είναι μικρή σε έκταση τότε και το Lift θα είναι ανάλογης έκτασης. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι ελάχιστο Lift. (mini Lift)
 
Το Lift είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία  αφαιρoύμε την περίσσεια δέρματος του προσώπου και δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να το πετύχουμε αυτό. Οι κρέμες, οι κλωστές και τα μηχανήματα δεν μπορούν να προσφέρουν το αποτέλεσμα που προσφέρει το χειρουργικό νυστέρι. Όταν μια κουρτίνα είναι χαλαρή και κρέμεται ο μόνος τρόπος να την τοποθετήσεις στο σημείο που πρέπει, είναι να την κόψεις από το σημείο που κρέμεται, να αφαιρέσεις την περίσσεια του υφάσματος και να την ξαναράψεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με το δέρμα για να έχουμε μόνιμα και σωστά αποτελέσματα στην εμφάνιση ενός προσώπου. Για να διαρκέσει επίσης για χρόνια η διόρθωση της χαλάρωσης πρέπει να διορθωθεί και η χαλάρωση των υποκείμενων μυών. Ο μόνος τρόπος για να στερεωθούν  οι μύες είναι το Face Lift. Τίποτε λοιπόν δεν μπορεί να συγκριθεί με το Lift, γιατί δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να πετύχει την ανανέωση του προσώπου για μια δεκαετία τουλάχιστον.
 
΄Ενας μύθος σχετικά με το Face Lift σχετίζεται με το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε την επέμβαση και υποστηρίζει ότι είναι μια επέμβαση που αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες. Στην πραγματικότητα ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει μια γυναίκα  Lift δεν έχει σχέση με την ηλικία της. Άλλωστε στην Πλαστική Χειρουργική δεν ενδιαφερόμαστε για τις ηλικίες. Ισχύει το «είμαστε όσο φαινόμαστε». Το Lift όταν γίνεται σε μικρές ηλικίες, έχουμε πρόληψη της χαλάρωσης και όταν γίνεται σε μεγαλύτερες, έχουμε θεραπεία της χαλάρωσης. Face Lift μπορεί να γίνει δύο φορές το πολύ στη ζωή μας. Είναι καθαρά σε σχέση με το πότε ο κάθε ένας από εμάς νιώθει έτοιμος να προσφέρει τη σωστή ανανέωση στο πρόσωπό του. Ένα καθοριστικό στοιχείο για το πότε είναι η κατάλληλη ώρα για Face Lift είναι το ίδιο το πρόσωπο. Το πρώτο σημείο στο οποίο φαίνεται η χαλάρωση σε ένα πρόσωπο είναι το κατώτερό του σημείο, δηλαδή το περίγραμμα κάτω από την κάτω γνάθο. Άμα δούμε στο σημείο αυτό  να αρχίζει η χαλάρωση, τότε είμαστε υποψήφιοι για Lift.
 
Υπάρχει επίσης  ο μύθος ότι ο λαιμός είναι ένα σημείο του προσώπου που δεν μπορεί να διορθωθεί. Η πραγματικότητα λέει ότι ακόμα και η χαλάρωση του λαιμού μπορεί να διορθωθεί με το  Face Lift και μάλιστα χωρίς να φαίνονται οι τομές. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επέμβαση είναι τέτοιος ώστε η χαλάρωση από τη μέση του προσώπου και πάνω όπως και οι τομές να μπορούν να κρυφτούν μέσα στα μαλλιά και πάνω από το αυτί. Η χαλάρωση από τη μέση του προσώπου και κάτω (συμπεριλαμβανομένου και του λαιμού) όπως και οι τομές μπορούν να κρυφτούν μέσα στα μαλλιά και πίσω από το αυτί. Γήρας λοιπόν σημαίνει χαλαρό πρόσωπο  ενώ αντίθετα αντιγήρανση σημαίνει διόρθωση της χαλάρωσης. Το  Face Lift λοιπόν ταυτίζεται με την αντιγήρανση και το σφριγηλό πρόσωπο.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
Λευκωσία:
“Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
Τηλ:  22445588
www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας