Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ενδοσκοπική ανόρθωση φρυδιού

Ενδοσκοπική ανόρθωση φρυδιού

Στη Πλαστική Χειρουργική όπως  και σε όλες τις ειδικότητες αρκετά συχνά έχουμε καινούργια και καμιά φορά πρωτοπόρα πράγματα. Κάτι vέo, χρήσιμο και πολλά υποσχόμενο στην Πλαστική Χειρουργική είναι η χρήση του ενδοσκοπίου.
 
Το ενδοσκόπιο είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά να χειρουργούμε χωρίς να κάνουμε μεγάλες τομές. Μας βοηθά να χειρουργούμε με μικρές τομές βλέποντας από μια οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι οι ουλές είναι λιγότερες, τα πρηξίματα είναι λιγότερα και η αποθεραπεία είναι μικρότερη. Το ενδοσκόπιο χρησιμοποιείται σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. Για παράδειγμα στην γυναικολογία η αφαίρεση μιας κύστης ωοθήκης μπορεί να γίνει ενδοσκοπικά. Στη Γενική Χειρουργική η αφαίρεση της χοληδόχου κύστης μπορεί να γίνει ενδοσκοπικά.
 
Στη Πλαστική Χειρουργική το ενδοσκόπιο χρησιμοποιείται τη τελευταία δεκαετία. Από τις πρώτες του εφαρμογές είναι στην ανόρθωση φρυδιού. Για να ανυψωθεί μόνιμα λοιπόν ένα φρύδι μέχρι πριν από λίγα χρόνια έπρεπε να γίνει μία μεγάλη τομή από το ένα αυτί μέχρι το άλλο αυτί. Τώρα με 3 μικρές τομές των 2-3 εκατοστών, μέσα στα μαλλιά μπορούμε να σηκώσουμε το φρύδι και η όλη επέμβαση να γίνει με τη βοήθεια του ενδοσκοπίου, να βλέπει δηλαδή ο Πλαστικός μέσα από μια οθόνη. Αυτή τη στιγμή το ενδοσκόπιο χρησιμοποιείται και στην επανόρθωση μαστού. Συγκεκριμένα μας βοηθά το ενδοσκόπιο με μικρότερες τομές να πάρουμε ένα μυ πίσω από την πλάτη τα γυναίκας, να τον μεταφέρουμε μπροστά στον θώρακα της, για να μπορέσουμε έτσι να επανορθώσουμε το στήθος της. Σε πειραματικό στάδιο αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται το ενδοσκόπιο και στην αυξητική στήθους. Απέχουμε βέβαια αρκετά από το να κάνουμε αυξητική στήθους ενδοσκοπικά αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η επιστήμη της Πλαστικής Χειρουργικής προχωρεί πολύ γρήγορα. Ποιος θα φανταζόταν άλλωστε πριν μερικά χρόνια ότι  το φρύδι μιας γυναίκας θα μπορούσε να ανορθωθεί μόνιμα και μάλιστα μέσα από τα μαλλιά με 3 μικρές τομές των 2-3 εκατοστών!
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας