Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ανόρθωση μηρών

Ανόρθωση μηρών

Η εσωτερική επιφάνεια των μηρών είναι ένα μέρος του σώματος σημαντικό στην εξωτερική μας εμφάνιση. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το κλίμα ή ακόμα και η ίδια η μόδα απαιτεί σφριγηλούς μηρούς. Αρκετές φορές εκτός από προβλήματα αισθητικής προκαλεί και λειτουργικά προβλήματα.
 
Η χαλάρωση στην συγκεκριμένη περιοχή αρχίζει να δημιουργείται είτε μετά από εγκυμοσύνες, είτε μετά από μεγάλη απώλεια βάρους και σίγουρα με το χρόνο. «Το γήρας ούκ έρχεται μόνο» όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μας. Ο μόνος τρόπος να διορθώσουμε τη χαλάρωση της συγκεκριμένης περιοχής είναι με μια χειρουργική επέμβαση η οποία λέγεται «Ανόρθωση Μηρών», το λεγόμενο Thigh Lift. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επέμβαση με την οποία αφαιρούμε τη περίσσεια δέρματος αλλά και λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή. Η τομή συνήθως τοποθετείται μέσα στη μηροβουβωνική πτυχή έτσι ώστε το πιθανό σημάδι να κρύβεται. Και λέμε το πιθανό σημάδι γιατί όπως έχουμε πει και άλλη φορά η Πλαστική Χειρουργική δεν κάνει θαύματα. Διορθώνει χαλαρώσεις στο σώμα μας κόβοντας και ράβοντας δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα σημαδιού πάντοτε υπάρχει και είναι μάλιστα συναρτήσει της ποιότητας του συγκεκριμένου δέρματος. Η επέμβαση συνήθως γίνεται με γενική αναισθησία και μένουμε από ένα έως δύο βράδια στη κλινική. Από τη κλινική φεύγουμε φορώντας ένα ειδικό κορσέ τον οποίο διατηρούμε για ένα μήνα. Τα δε ράμματα τα αφαιρούμε σταδιακά μέσα σε δύο εβδομάδες. Να πούμε ότι από πάνω από τον ειδικό κορσέ μπορούμε να ντυθούμε και να πάμε και στη δουλειά μας. Το τελικό δε αποτέλεσμα μετά από αυτή την επέμβαση είναι στους 3 μήνες.
 
Να πούμε επίσης ότι η συγκεκριμένη περιοχή εκτός από χαλάρωση μπορεί να χρειάζεται λιποαναρρόφηση. Αυτό γίνεται αν η περιοχή των μηρών έχει τοπικό λίπος. Το αν θα γίνει λιποαναρρόφηση ή  Thigh Lift το κρίνει ο Πλαστικός Χειρουργός ο οποίος είναι και ο ειδικός να κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο στη σωστή λύση.
 
Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
 
«Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»
 
Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20, 1075, Λευκωσία
 
Web-site: www.harriszavrides.com
e-mail:  info@harriszavrides.com
Τηλ: 22445588
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας