Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρόσωπo και Laser

Πρόσωπo και Laser

Οι πρώτες λεπτές ρυτίδες, η θαµπή όψη αλλά και οι πρώτες ελαφρές πανάδες και ευρυαγγείες κάνουν το πρόσωπο να χάνει τη νεανικότητα και τη σφριγηλότητά του. Οι ραδιοσυχνότητες και το Laser είναι δύο από τις μη επεµβατικές, αρκετά αποτελεσµατικές θεραπείες, που τώρα µπορούν να συνδυαστούν, με σκοπό την φωτοανάπλαση του προσώπου για να ξαναδώσουν στο πρόσωπό τη χαµένη του λάµψη και φρεσκάδα, χωρίς χειρουργεία, πόνους και αναισθησίες.

Οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το πρόσωπο. Αυξάνουν τη θερµοκρασία στο βαθύτερο στρώµα του δέρµατος µέχρι 40-42oC προκαλώντας ένα ήπιο ερεθισμό ο οποίος γίνεται αισθητός κατά την εφαρµογή σαν µια ελαφρά ζέστη. Ο οργανισµός αυτόµατα ενεργοποιεί τις διαδικασίες επούλωσης, παράγει κολλαγόνο και προκαλεί µία ρίκνωση-σύσφιγξη στο δέρµα.

Τα laser, και ιδιαίτερα τα Laser τελευταίου τύπου, προκαλούν ένα ήπιο ερεθισμό (πιο έντονο από τις ραδιοσυχνότητες) στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, σαρώνοντας τµηµατικά κατά το πέρασµα της ενέργειας την επιφάνεια του προσώπου. Η επούλωση που ακολουθεί συσφίγγει το δέρµα. Ο ερεθισμός αυτός είναι ήπιος, πλήρως ελεγχόμενος, η διαδικασία σχεδόν ανώδυνη και δεν χρειάζεται κανένα είδος αναισθησίας. Το laser µεταφέρει ενέργεια µε τη µορφή φωτός και εξαχνώνει τις πανάδες, τις υπερχρώσεις και τις ευρυαγγείες. Στην ουσία συντονίζεται µε τη δερµατική βλάβη, τη διασπά και διαπλάθει το δέρµα. Ένας µικρός ερεθισμός που δηµιουργείται επιλεκτικά πάνω στις δερµατικές αυτές βλάβες δείχνει ότι η δράση του laser θα είναι αποτελεσµατική και µε την υποχώρηση του ερεθισμού, ύστερα από λίγες µέρες, το πρόσωπο µένει καθαρό. Κάθε παρέµβαση ξεχωριστά ενδείκνυται για την περιοχή όπου υπάρχει πρόβληµα.

Ο συνδυασµός ραδιοσυχνοτήτων και Laser µπορεί να εφαρµοστεί σε άντρες και γυναίκες µέσης ή και µικρότερης ηλικίας, µε ήπια χαλάρωση στο πρόσωπο και στο λαιµό, µε λεπτές ρυτίδες γύρω από τα µάτια και µε ευρυαγγείες, υπερχρώσεις ή πανάδες. Απόλυτη αντένδειξη δεν υπάρχει. Ωστόσο, τα αποτελέσµατα είναι περιορισµένα σε περιπτώσεις µεγάλης χαλάρωσης του προσώπου. Άλλωστε, όπως σε όλες τις µη επεµβατικές θεραπείες, όσο µεγαλύτερο είναι το πρόβληµα, τόσο λιγότερα είναι και τα εµφανή αποτελέσµατα. Οι ραδιοσυχνότητες προκαλούν σύσφιγξη του δέρµατος και βελτιώνουν την ήπια χαλάρωση στα µάγουλα και στο λαιµό. Το Laser στην ουσία κάνει ένα βαθύ πίλινγκ, αφαιρεί το πάνω µέρος του δέρµατος και, κατά συνέπεια, λειαίνει το πρόσωπο, ενισχύει τη σύσφιγξη και απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόµα και τα βλέφαρα. H φωτοανάπλαση η οποία

επιτυγχάνεται συνήθως με συνδιασμό των δύο τεχνολογιών βελτιώνει τις υπερχρώσεις, τις πανάδες και τις ευρυαγγείες. Ο συνδυασµός και των δύο τεχνολογιών , που αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη, κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο νεότερο και λαµπερό. Συνήθως τα laser δεν εφαρµόζονται τους καλοκαιρινούς µήνες, γιατί υπάρχει µεγαλύτερος κίνδυνος για έγκαυµα. Επειδή όµως η χώρα µας έχει µονίµως ήλιο, συνιστάται να χρησιµοποιείται πάντα αντηλιακό µε υψηλό δείκτη προστασίας, όποια εποχή του έτους κι αν πραγµατοποιήσει κανείς τη θεραπεία. Η εφαρµογή των ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί µια αίσθηση θερµότητας στο πρόσωπο, η οποία όµως είναι ανεκτή. Το Laser είναι επίσης ανώδυνο κατά την εφαρµογή, αφήνει όµως ένα αίσθηµα καύσου, το οποίο διαρκεί για µερικές ώρες και υποχωρεί αισθητά µε την εφαρµογή φαρμακευτικής αλοιφής. Ο πόνος κατά τη θεραπεία µπορεί να µειωθεί, εάν µία ώρα πριν από την εφαρµογή τοποθετηθεί αναισθητική κρέµα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου γύρω στα 20 λεπτά και αφήνει µια µικρή ερυθρότητα, αλλά καλύπτεται µε µεϊκάπ από την πρώτη κιόλας µέρα.

Χάρης Ζαβρίδης MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Λευκωσία:

“Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής Χάρης Ζαβρίδης»

Τηλ: 22445588

www.harriszavrides.com e-mail: info@harriszavrides.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας