Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τα μάτια μας ο καθρέφτης των ασθενειών

Τα μάτια μας ο καθρέφτης των ασθενειών

Τα μάτια μας εκτός από καθρλεφτης ψυχής φαίνεται πως είναι και ο καθρέφτης αρκετών ασθενειών αφού μπορούν να φανερώσουν ασθένειες και άλλες παθήσεις, αρκεί να διαβάσουμε τα σημάδια.
 
  • Μόνιμο κριθαράκι ματιού.
 
Αυτή η μάζα στο βλέφαρο φαίνεται να οφείλεται σε φραγμένους σμηγματογόνους αδένες και συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Αν εξακολουθεί να υπάρχει,για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι σύμπτωμα για καρκίνωμα σμηγματογόνου αδένα. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν επουλώνεται ή εμφανίζεται στην ίδια θέση, ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε ένα γιατρό.
 
     
κριθαρακι
 
  • Απώλεια φρυδιών
 
Η γήρανση, το άγχος ή η ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών, η γυροειδής αλωπεκία μπορεί να είναι κάποιες από τις ασθένειες που ευθύνονται για την απώλεια φρυδιών. Επίσης, ο υποθυρεοειδισμός, μια οξεία έλλειψη ορμονών του θυρεοειδούς, που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.Είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να ελέγξετε την κατάσταση του θυρεοειδούς αδένα σας.
 
  
απώλεια φρυδιών
 
  • Θολή όραση
 
Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται στην πολλή έκθεσή μας μπροστά από τον υπολογιστή, τηντηλεόραση ή ακόμα και το τηλέφωνο. Στην ιατρική πρακτική υπάρχει ειδικός όρος που χρησιμοποιείται για αυτό το πρόβλημα και ονομάζεται «ψηφιακή καταπόνηση των ματιών» ή «σύνδρομο ξηροφθαλμίας». Περιγράφει τα προβλήματα όρασης που συνδέονται με την παρατεταμένη χρήση υπολογιστή και κινητού.
 
θολη οραση.jpg
 
 
  • Τυφλά σημεία
 
Πρόκειται για τελείες ή κυματιστές γραμμές που εμφανίζονται με τον πονοκέφαλο. Αυτό εμφανίζεται αρκετά συχνά όταν έχετε ημικρανίες. Αν τα συμπτώματα σας ακούγονται οικεία, μιλήστε με ένα γιατρό για να μάθετε τι προκαλεί το πρόβλημα.
 
miomeni orasi.jpg
 
  • Διογκωμένα μάτια
 
Ένα είδος διόγκωσης στα μάτια, μπορεί να είναι σύμπτωμα θυρεοειδούς ή ασθένειας των ματιών. Αυτό σημαίνει ότι ο θυρεοειδής σας είναι υπερδραστήριος.
Η δυσκολία να τα κλείσετε είναι σύμπτωμα πως μπορεί να διογκώνονται. Συμβαίνει στο 30% των περιπτώσεων, οπότε αν δείτε κάτι τέτοιο, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.
 
diogkomena matia
 
  • Κιτρινισμένα μάτια
 
Αν παρατηρήσετε το άσπρο σημείο του ματιού σας να γίνεται κίτρινο επικοινωνήστε με τον γιατρό. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να συνδέεται με υπανάπτυκτη ηπατική λειτουργία ή τον ίκτερο. Μπορεί επίσης να έχει σχέση με την κατάσταση της χοληδόχου κύστεως ή τις χοληφόρες οδούς.
 
matia kitrina.jpg
 
 
  • Θολή όραση και διαβήτης
 
Άτομα με διαβήτη θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην όρασή τους. Ένα πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί, είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια – μια κατάσταση που προκαλείται από βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία στον φωτοευαίσθητο αμφιβληστροειδή ιστό.
 
eyes
 
  • Μειωμένη,θολή ή και απώλεια όρασης
 
Αν παρατηρήσετε πως η όρασή σας ξαφνικά μειώνεται, γίνεται θολή ή εξαφανίζεται για μια στιγμή, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά τα πρώτα σημάδια του εγκεφαλικού επεισοδίου.
 
antras matia.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας