Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Επιμήκυνση πέους: Μύθοι και πραγματικότητες

Επιμήκυνση πέους: Μύθοι και πραγματικότητες

Από καταβολής...αντρών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο καυτά θέματα: Το μέγεθος του αντρικού μορίου. Λίγο ή πολύ, δεν υπάρχει άντρας στον κόσμο που να μην θέλει να δει το πέος του μερικά εκατοστά μεγαλύτερο.
 
Γιαυτό και ολοένα και περισσότεροι άντρες είναι θετικοί στο να καταφύγουν σε οποιαδήποτε μέθοδο. Τι όμως πραγματικά ισχύει για την επιμήκυνση πέους; Είναι εφικτή ή αποτελεί απλά ένα καλό διαφημιστικό κόλπο κάποιων επιτήδειων  που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τον διακαή πόθο πολλών αντρών να αποκτήσουν πέος σαν αυτά που βλέπουν στις ερωτικές ταινίες; 

 Χάπια πέους, κρέμες, βάναυσες ασκήσεις stretching, συσκευές με τρομακτική εμφάνιση και χειρουργική επέμβαση πέους είναι μερικές από τις επιλογές των ανδρών
Ποια είναι όμως η αλήθεια για όλα αυτά και κυρίως ποιο το αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με τον ενδοκρινολόγο, διαβητολόγο και ανδρολόγο δρ. Ζήνωνα Ξυδά,στην Κύπρο δυστυχώς υπάρχει μία επίμονη προσπάθεια σε πολλούς άντρες για μεγέθυνση του πέους, με μία έξαρση στη χρήση σκευασμάτων ή ασκήσεων που υπόσχονται την πολυπόθητη μεγέθυνση πέους.

Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε σκευάσματα υπάρχουν για μεγέθυνση πέους (είτε αυτά είναι κρέμες, χάπια ή ενέσεις) είναι αβάσιμα, μη αποτελεσματικά και δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες πίσω από αυτά τονίζει ο δρ Ξυδάς.

Για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας πως όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια βελτίωση ,αλλά η παρουσία ανεπιθύμητων ενεργειών είναι πολύ πιθανή.

Πολλές κρέμες μπορούν να προκαλέσουν δερματίτιδα και αλλοίωση του δέρματος του πέους. Εάν το σκεύασμα είναι σε μορφή χαπιού, μπορούν να προκληθούν ανεπιθύμητες επιπλοκές όπως νεφρική, υπατική ή στυτική δυσλειτουργία.

Ο οποιοσδήποτε χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα σκευάσματα δεν έχει περάσει τον απαιτούμενο έλεγχο για να διαπιστωθεί η ασφάλειά αλλά ούτε και η αποτελεσματικότητά τους.

Όσον αφορά τις διάφορες ασκήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστεί το πέος, και σε αυτή την περίπτωση να δημιουργηθεί μία παθολογική καμπύλη στο πέος (ονομάζετε νόσος του Περόνη - Pyerone's Disease) η οποία μπορεί να δημιουργήσει περεταίρω ανασφάλεια στον άντρα.
 
Όσoν αφορά τη χειρουργική επέμβαση για μεγέθυνση πέους, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μεγέθυνση 1-2 εκατοστά  κάτι το οποίο είναι αμελητέο εάν λάβουμε υπόψιν τις πιθανές χειρουργικές επιπλοκές, με την πιο κύρια επιπλοκή την απώλεια αίσθησης στο πέος κάνοντας οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μη απολαυστική.

Σε γενικές γραμμές, οι άντρες που ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους, δεν πρέπει με κατ’ ουδένα λόγο να προσφεύγουν σε μυθοποιημένα σκευάσματα ή ασκήσεις αφού αυτά δεν θα είναι αποτελεσματικά και ίσως είναι ζημιογόνα αναφέρει ο δρ Ξυδάς.

Θα ήταν προτιμότερο να συζητήσουν τις ανησυχίες τους με το σύντροφό τους, αφού το πιο σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσουν ότι η σύντροφος είναι ικανοποιημένη όσων αφορά το μέγεθος. Εάν χρειάζεται περισσότερη διευκρίνηση θα ήταν καλύτερο να πάρουν μια εξειδικευμένη άποψη από έναν ειδικό.

Το υγιές μέγεθος του πέους

Σύμφωνα με μία μεγάλη κλινική μελέτη που συμπεριλαμβάνει 1500 άντρες, ο μέσος όρος μήκους του πέους είναι 13,1 εκατοστά σε πλήρη στύση.
Ποια είναι όμως η αντίληψη των περισσότερων ανδρών σχετικά με το μέγεθος του πέους τους, και πως αυτό συγκρίνετε με την αντίληψη της γυναίκας? Σύμφωνα με μία άλλη μεγάλη διαδικτυακή έρευνα με 2121 ανταποκρίσεις , οι περισσότεροι άνδρες επιθυμούν ένα πέος μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Το πιο σημαντικό εύρημα της έρευνας όμως, είναι ότι οι γυναίκες επιθυμούν ένα μικρότερο πέος στο σύντροφό τους από το μέγεθος που επιθυμούν οι άντρες για τον εαυτό τους!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι άντρες που έχουν πέος κάτω των 6-7 εκατοστών σε πλήρη στύση, συστήνεται να διερευνηθούν από ειδικό ανδρολόγο/ενδοκρινολόγο, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται σωστός ιατρικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ορμονική, μεταβολική ή γονιδιακή διαταραχή και διόρθωση αυτής της διαταραχής με αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες θεραπείες.
 
Το να επιθυμεί κανείς να έχει μεγαλύτερο πέος είναι κάτι το συνηθισμένο. Αν όμως σας γίνει εμμονή, τότε σταματήστε και ξανασκεφτείτε το προτού δημιουργήσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πιστεύετε ότι έχετε.
Μιλώντας με έναν γιατρό ή έναν θεραπευτή μπορεί να βοηθηθείτε.
 
*  Δρ Ζήνωνας Ξυδάς (Ειδικός Διαβητολόγος-Ενδοκρινολόγος, ενδιαφέρον στην Ανδρολογία)
 
American Medical Centre
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας