Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

το ήξερες ότι

το ήξερες ότι

Στα Κάτω Πολεμίδια στην Λεμεσό υπαρχει το Ιατρικό Μουσείο Κύπρου που  παρουσιάζει περίτεχνα την εξέλιξη της ιατρικής από το 1920 και μετά. Χωρίζεται σε ενότητες ειδικοτήτων και παρουσιάζει εικόνες μιας άλλης εποχής όπως η αναπαράσταση τοκετού και περιποίησης νεογνού της δεκαετίας του 1930, χειρουργείου της δεκαετίας του 1950, ωτορινολαρυγγολογίας του 1950, οφθαλμολογίας 1960, ορθοπεδικής 1970, ακτινολογίας, παθολογίας - καρδιολογίας, νευρολογίας ψυχιατρικής κ.α. 


Ολιγόλεπτα DVDs παρουσιάζουν τη μοντέρνα άσκηση της ιατρικής. Μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, όπως ηλεκτροκαρδιογράφος, μηχάνημα αιμοδιάλυσης κ.α.


Περιλαμβάνει επίσης μία πλούσια συλλογή DVDs με τις εργασίες όλων των διήμερων συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου από την περίοδο του 1980.
Στην πίσω αυλή υπάρχει βοτανικός κήπος με 40 διαφορετικά φαρμακευτικά φυτά που ευημερούν στην περιοχή μας και χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια για διάφορους σκοπούς.


Ο ιατρικός κόσμος του νησιού πρωτοστατεί στην οικονομική στήριξη του μουσείου.

 


 
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας