Τρίτη 14 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ογκολογικό στη Λεμεσό

Ογκολογικό στη Λεμεσό

Τέλος στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών από την Λεμεσό και Πάφο που πηγαινοέρχονται Λευκωσία για τις απαραίτητες θεραπείες τους.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου ενέκρινε κονδύλι 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό  και εντός των ερχόμενων εβδομάδων  θα υπογραφεί  η επέκταση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης ανέγερσης του Ογκολογικού - Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου Λεμεσού από την Τράπεζα Κύπρου ωσε συνέχεια της διαδικασίας που ξεκίνησε το 2008.

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο ενέταξε στους προϋπολογισμούς της τράπεζας ακόμη μεγαλύτερο κονδύλι, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά την κατασκευή του νέου κέντρου, καθώς και την αγορά νέων μηχανημάτων για τα κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού. 

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή νέου κτηρίου, το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έναν ακόμη όροφο, στο οποίο θα μεταφερθούν και όλες οι ογκολογικές υπηρεσίες που προσφέρονται σήμερα στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως έχει ξεκαθαριστεί, την επίβλεψη του έργου θα αναλάβει κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου, 

Παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός  για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Μετά την επιλογή του αρχιτέκτονα ξεκίνησε η ετοιμασία του master plan για την επέκταση του νοσηλευτηρίου, οι ανάγκες του οποίου ως γνωστόν έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το Ογκολογικό θα ανεγερθεί σε κρατική γη δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και θα λειτουργεί ως παράρτημα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου που λειτουργεί από κοινού με τη Δημοκρατία στη Λευκωσία.  Σε αυτό θα εξυπηρετούνται και ασθενείς από την Πάφο.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των ογκολογικών υπηρεσιών, της πρόληψης, της διάγνωσης, της θεραπείας, της αποκατάστασης, αλλά και της υποστήριξης των ασθενών για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το κέντρο θα προσφέρει, επίσης, για πρώτη φορά στη χώρα μας τη σύγχρονη εξέταση PET/CT, που είναι συνδυασμός τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων και αξονικής τομογραφίας και που θα μπορεί να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν πια στο εξωτερικό για αυτού του είδους την εξέταση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας