Τετάρτη 17 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Θα δοκιμάζατε ποτέ την μέθοδο της Ρεφλεξολογίας ;

Θα δοκιμάζατε ποτέ την μέθοδο της Ρεφλεξολογίας ;

Η Ρεφλεξολογία είναι μια πρακτική θεραπευτική τεχνική επιστήμη και είναι βασισμένη στις 10 ενεργειακές ζώνες τους σώματος μας.

Σαν επιστήμη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα σημεία του σώματος που αποκαλούμε "αντανακλαστικά" και βρίσκονται στα χέρια,  πόδια,  αυτιά. 

Οι δονήσεις που προκαλούνται στα "αντανακλαστικά" μας,  διεγείρουν τα ζωτικά όργανα του σώματος μας,  τους αδένες μας και όλα τα μέρη του σώματος μας γενικότερα, μέσω της απεμπλοκής των νευρικών απολήξεων.

Η Ρεφλεξολογία ειναι μια μοναδική μέθοδος που μπορεί να "αφυπνήσει" κάθε περιοχή του σώματος χρησιμοποιώντας μόνο (κυρίως) αντίχειρα και τα δάκτυλα.

Μ' αυτόν το τρόπο η φύση του σώματος οδηγεί στην αυτοίαση.
 
Μερικά εσωτερικά οργανα του σώματος τα οποια ειναι σε συνεχή καταπόνηση δεν ειναι  πυκνά δικτυωμένα με νευρικές απολήξεις, όπως είναι τα άκρα.  Διεγείρωντας τα άκρα, στέλνουμε σήματα σε όλον τον άξονα που οδηγεί στον εγκέφαλο. Κάθε άξονας αποκαλείται Μεσημβρινός.

 Με τη Ρεφλεξολογία,ο Μεσημβρινός διεγείρεται και ξυπνά σε όλο του το μήκος, με αποτέλεσμα, να διεγείρονται όλα τα ζωτικά, εσωτερικά όργανα που βρίσκονται κατά μήκος του και επιτελέιται αυτοσυντήρηση τους.

Ως θεραπεία, κατατάσσεται στον τομέα της «εναλλακτικής ιατρικής» ή θεραπείας.
 
Θεωρείται μια ολιστική θεραπευτική τέχνη που θέλει να αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα, στο νου και στο πνεύμα.
 
Ολότητα σημαίνει πως δεν είμαστε απλά το άθροισμα μυώνων, αγγείων η νευρώνων αλλά το σύνολο αυτών, ένα σύνολο όπου όλα τα όργανα είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτούμενα. 
 
Στόχος της ρεφλεξολογίας είναι η επίτευξη της ισορροπίας του σώματος, πράγμα που κατορθώνεται κυρίως μέσω της χαλάρωσης. 

Το επαγγελματικό μασάζ της ρεφλεξολογίας χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει ποια μέρη του σώματος δεν λειτουργούν αποτελεσματικά.
 
Κάποιες από τις ασθένειες που θεραπεύει η ρεφλεξολογία είναι , 
 
-Ορμονικά θέματα, όπως αυτά της  περιόδου, η εμμηνόπαυση και γενικότερα τα γυναικολογικά προβλήματα.

-Πονοκέφαλοι – ημικρανίες

-Αλλεργίες

-Μυο-σκελετικά ,αυχενικό, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, προβλήματα ώμων

-Πεπτικά ( έλκος, δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός, κολίτιδες

-Κυκλοφορικά (όχι  φλεβίτιδα έντονη ή θρόμβωση)

-Άγχος αυπνίες  και σε πολλά άλλα. Σε διάφορες ασθένειες , καρκίνος,  Σ.Κ.Π. μπορεί να λειτουργήσει εξισορροπιστικά  ώστε ο ασθενής να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την 

Με την κατάλληλη θεραπεία το σώμα ανακτά την ισορροπία και την καλή λειτουργία του. Ο ρόλος της είναι να διευκολύνει την ίαση, να βοηθήσει το σώμα να ενεργοποιήσει τη δίκη του θεραπευτική ενεργεία αλλά κυρίως να χρησιμοποιηθεί σαν πρόληψη παρά σαν θεραπεία.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια περίπλοκη «μηχανή» της οποίας όλα τα μέρη λειτουργούν ταυτόχρονα και η λειτουργία τους είναι αλληλένδετη.
Εάν κάποιο μέρος-έστω και μικρό-δεν λειτουργεί σωστά, τότε επηρεάζεται η γενικότερη απόδοση του σώματος και του νου, μιας και όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα.
 
Είναι μια πανάρχαια τεχνική θεραπείας που έχει γρήγορα αποτελέσματα και που ανακουφίζει τον πόνο. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστή και δημοφιλής ακόμη και δεκτή από την παραδοσιακή ιατρική κοινότητα.

Χρησιμοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία ανά τον κόσμο.

Ο περισσότερος κόσμος δοκιμάζει την συγκεκριμένη μέθοδο αφού έχει ήδη απογοητευτεί από άλλες θεραπευτικές μεθόδους. 
 
* Μαρία Μαρκίδη Παπακωνσταντίνου
Πτυχιούχος Ρεφλεξολογίας τηλέφωνο 99545110
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας