Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες

Ακράτεια ούρων στις γυναίκες

Τι είναι η ακράτεια ούρων στις γυναίκες ;
 
Χαρακτηρίζεται από μια ακούσια απώλεια ούρων, που μπορεί να είναι από μερικές σταγόνες ,έως και πλήρης. Άρα στον ουρολόγο δεν πρέπει να πηγαίνουν μόνο οι άνδρες , αλλά και οι γυναίκες. Υπάρχουν 3 ειδών τύποι ακράτειας.
 
1.Ακράτεια στην προσπαθεια (βηχας , φτερνισμα , πιεση στην κοιλια, στο σηκωμα βαρους, η ακόμα και κατά την γυμναστική ).
 
2. Επιτακτικού τύπου, που αναφέρεται σαν απώλεια ούρων ακούσια , που συνοδεύεται όμως από συχνοουρία η και νυχτουρία αμέσως μετά η λίγο αργότερα από την ούρηση.
 
3. μεικτού τύπου , η γυναίκα εμφανίζει και την πρώτη και την δεύτερη μορφή. Είναι σημαντικό να ταχτοποιηθεί ο τύπος της ακράτειας γιατί η θεραπεία τους είναι διαφορετική.
 
Στην πρώτη η θεραπεία είναι κυρίως χειρουργική, στην δεύτερη είναι φαρμακευτική και στην τρίτη θεραπεύουμε τα πιο έντονα συμπτώματα πρώτα.
 
Τι μπορεί να κάνει η ασθενής ;
 
Στην ακράτεια προσπάθειας πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση στη λήψη υγρών και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ασκήσεων πυελικού εδάφους, αν δεν υπάρξει βελτίωση τότε γίνεται τοποθέτηση μιας ταινίας στον κόλπο κάτω από την ουρήθρα για να μην μετακινείται αυτή κατά την αύξηση της ενδοπυελικής πιεσης.
 
Στην ακράτεια προσπάθειας πρέπει να περιορίσει την λήψη υγρών όπως σοκολάτα , καφές, οινόπνευμα, καυτερά φαγητά, ανθρακούχα ποτά, κλπ. Ασκήσεις πυελικού εδάφους , να ακολουθήσει τις οδηγίες και την φαρμακευτική αγωγή που θα της δώσει ο ουρολόγος.
 
Αν αυτά δεν αποδώσουν γίνονται ενδοιαστικές εγχύσεις φαρμ. ουσιών η και ηλεκτρική νευροδιέγερση.
 
«ΕΧΕΙΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ; ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΟΛΟΓΟ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ»
 
* Δίκταιον Ιατρικό Κέντρο τηλέφωνο 22325252 

 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας