Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οδοντιατρική Σχολή τον Σεπτέμβριο

Οδοντιατρική Σχολή τον Σεπτέμβριο

Την ίδρυση της πρώτης Οδοντιατρικής Σχολής στον τόπο που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ο Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε ομιλία του στα IN Business Awards.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται 10 χρόνια μετά τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Laureate.

Ο κ. Χατζηκυπριανού υπενθύμισε επίσης ότι ο διεθνής οργανισμός Laureate International Universities στον οποίο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου προχώρησε σε «ουσιαστικές επενδύσεις στην Κύπρο με βασικό πυλώνα στην στρατηγική του την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης η οποία να συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της οικονομίας, της βιομηχανίας και της κοινωνίας».

Όπως είπε, «επιμέναμε πάντοτε, αλλά τώρα είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο σε όλους, ότι η Κύπρος διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες στον τομέα της εκπαίδευσης», προσθέτοντας ότι εταίρος σε αυτή την πορεία ανάπτυξης είναι ο επιχειρηματικός τομέας.
 
Εξάλλου, εστιάζοντας στη σχέση του τομέα του επιχειρείν με τον τομέα της εκπαίδευσης, της γνώσης και της έρευνας, επεσήμανε ότι η βιώσιμη βάση ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης του τόπου πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο εκπαίδευση/έρευνα – καινοτομία – επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα,  ο κ. Χατζηκυπριανού τόνισε ότι «η αναβάθμιση και η ανάδειξη της Κύπρου σε διεθνές κέντρο παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης θα προσδώσει μακροχρόνια βιωσιμότητα και ανάπτυξη της οικονομίας».


Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι οι χώρες που ανακηρύσσονται πρωταθλητές στην ανταγωνιστικότητα έχουν επίσης την ικανότητα στο να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα και μυαλά αλλά και να εστιάζουν σε εκπαίδευση και σε τομείς που έχει ανάγκη ο παραγωγικός ιστός και η κοινωνία. «Στις χώρες αυτές δεν είναι πόσοι σπουδάζουν αλλά πώς αυτό που σπουδάζουν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η επιβράβευση επιχειρηματικών προσπαθειών και επιτυχιών, καθώς και των σημαντικών επιχειρηματιών και διευθυντικών στελεχών του τόπου ωθούν την ανάπτυξη του ευ επιχειρείν.
 
 
 


 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας