Δευτέρα 6 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Να ξαναβάλω το κρέας στην κατάψυξη ή όχι:

Να ξαναβάλω το κρέας στην κατάψυξη ή όχι:

 Πόσες φορές δεν κάνατε την ερώτηση συτή ειτε στον ευατό σας είτε στους οικείους σας...το κρέας μπορεί να ξαναμπρεί στην κατάψυξη ;

Το αν θα καταλήξεις να τρέχεις στην τουαλέτα ή θα τη βγάλεις καθαρή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που θα ξεπαγώσεις το φαγητό σου.
 
Ανεξάρτητα για τι είδος κρέατος μιλάμε, αν το αφήσεις να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το μόνο μέρος στο οποίο πρέπει να καταλήξει (αν δεν μιλάμε για το φούρνο ή την κατσαρόλα σου) είναι ο κάδος των σκουπιδιών.
 
Βλέπεις, η ποσότητα της σαλμονέλας και του κολοβακτηρίδιου E. coli σε κρέας που έχει ξεπαγώσει μπορεί να διπλασιαστεί μέσα σε 20 λεπτά.
 
Από την άλλη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων των ΗΠΑ, αν το ετοιμάσεις για ψήσιμο μεταφέροντάς το στη συντήρηση του ψυγείου, έχεις το περιθώριο να το επιστρέψεις στην κατάψυξη μέσα σε 1-2 μέρες.
 
Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι απλώς δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σου, όχι ότι παραμένει νόστιμο. «Ξαναπαγώνοντας το κρέας θα σχηματιστούν περισσότεροι κρύσταλλοι πάγου μες στο κομμάτι, απομακρύνοντας τα υγρά και την πλούσια γεύση του» λέει ο Martin Bucknavage, ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.
 
«Αυτός είναι κι ο λόγος που οι περισσότεροι χασάπηδες σου προτείνουν να κόβεις το κρέας σε μικρά κομμάτια και να το αποθηκεύεις στην κατάψυξη σε σακούλες τροφίμων, οι οποίες είναι φτιαγμένες για να διατηρούν την υγρασία τους» προσθέτει.
 
Ουσιαστικά, ετοιμάζοντας ατομικές μερίδες πριν ψήσεις το κρέας, θα μάθεις να υπολογίζεις την ποσότητα που χρειάζεται να ξεπαγώνεις κάθε φορά.
 
 * Υπηρεσία Ασφαλείας και Επιθεώρησης Τροφίμων ΗΠΑ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας