Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πίνουν και τζογάρουν οι Κύπριοι μαθητές

Πίνουν και τζογάρουν οι Κύπριοι μαθητές

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση για την κατάσταση στα κυπριακά σχολεία σε σχέση με τη χρήση παράνομων ουσιών. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ερευνών στον μαθητικό πληθυσμός (ESPAD) εξετάζει την εξάρτηση των μαθητών από παράνομες ουσίες, την επιβλαβή χρήση αλκοόλ και την εξάρτηση τους από τον τζόγο.

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2015 για τα κυπριακά σχολεία, μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών που καπνίζουν και η Κύπρος βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρων των Ευρωπαίων μαθητών.

Την ίδια ώρα καταγράφεται αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ από τους μαθητές. Συγκεκριμένα οι Κύπριοι μαθητές βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της λίστας, πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης ενώ είναι ανησυχητική η αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ από κορίτσια.

 

Σε ότι αφορά τα γενικά επίπεδα χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ανάμεσα στους μαθητές, η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με τα 2 χαμηλότερα ποσοστά.

Η γενική σταθεροποίηση της χρήσης κάνναβης από τους μαθητές στην Κύπρο φαίνεται να ισχύει όχι μόνο για την δοκιμή έστω και μια φορά της ουσίας, αλλά και της χρήσης της τον τελευταίο χρόνο και τον τελευταίο μήνα.

«Νέο φρούτο» ο τζόγος

Για πρώτη φορά η έρευνα εξέτασε και το ποσοστό εξάρτησης των μαθητών από τον τζόγο.

 

Φαίνεται ότι οι μαθητές της Κύπρου στοιχηματίζουν χρήματα και μέσα από το διαδίκτυο και εκτός, κατά πολύ περισσότερο από τους ευρωπαίους μαθητές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας