Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Συστάσεις από τον καρδιολόγο για τις τροφές που αποτρέπουν τα καρδιακά.

Συστάσεις από τον καρδιολόγο για τις τροφές που αποτρέπουν τα καρδιακά.
vegetables and fruits

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η έλλειψη χρόνου δεν μας αφήνουν περιθώρια για να χαλαρώσουμε, να ενδιαφερθούμε για τη διατροφή μας και ακόμα περισσότερο για να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.
 
Όλα αυτά μπορεί να «ραγίσουν» την καρδιά μας. Το παρακάτω πλάνο, όμως, μας μαθαίνει τον τρόπο να αγαπήσουμε την καρδιά μας, εστιάζοντας κάθε εβδομάδα σε έναν διαφορετικό τομέα-«κλειδί». 
 
 
Η διατροφή έχει πολλές όψεις, ικανοποιεί το αίσθημα γεύσης και όρεξης, παίζει ρόλο στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, προσθέτει χρώμα στο σπίτι και την αγορά, αλλά πάνω από όλα αποτελεί βασικό αγαθό και δικαίωμα του ανθρώπου, προκείμενου να ζήσει και να δημιουργήσει. 
 
 
Η ιατρική ομάδα του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του Αρεταίειου Νοσοκομείου Λευκωσίας, προτείνει, 
 
Να ενθαρύνεται η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών , οσπρίων, τροφών από δημητρικά ολικής αλέσεως και χάρια,ιδιαίτερα λιπαρά ψάρια.

Τροφές πλούσιες σε τρανς και κορεσμένα λιπαρά όπως η μαργαρίνη, τα τροπικά λάδια, τα λιπαρά ή επεξεργασμένα κρέατα, γλυκά, κρέμα, βούτυρο ή τυρί πρέπει να αντικαταστασθούν με τις πιο πάνω τροφές και με μονοακόρεστα λιπαρά όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πολυακόρεστα λιπαρά όπως μη τροπικά φυτικά λάδια.

Η κατανάλωση αλατιού πρέπει να μειωθεί σε λιγότερο από 5 γραμμάρια την ημέρα αποφεύγοντας το επιτραπέζιο αλάτι, περιορίζοντας το αλάτι στο μαγίρεμα και επιλέγοντας φρέσκες και κατεψυγμένες τροφές συμπεριλαμβανομένου του ψωμιού
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας