Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

 Παγκόσμια συνεργασία του Ομίλου Deutsche Post DHL και της  Gavi για βελτίωση της παράδοσης σωτήριων εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες

 Παγκόσμια συνεργασία του Ομίλου Deutsche Post DHL και της  Gavi για βελτίωση της παράδοσης σωτήριων εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες

Ο Όμιλος Deutsche Post DHL, ο κορυφαίος διεθνής πάροχος υπηρεσιών ταχυδρομείου και logistics, και η Gavi, η Παγκόσμια Συμμαχία για τα εμβόλια, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους σε διεθνές επίπεδο, που σκοπό έχει να βελτιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα για τα εμβόλια στις χώρες που στηρίζει η  Gavi.
 
Παρόλο που τα προγράμματα ανοσοποίησης επεκτείνονται για να συμπεριλάβουν νέα και σωτήρια εμβόλια τα οποία θα είναι προσβάσιμα από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, αυτό συχνά δεν πετυχαίνεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές λόγω των  αναχρονιστικών εφοδιαστικών αλυσίδων.
 
Ως εκ τούτου, η βελτίωση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας εμβολίων είναι επιτακτική ανάγκη, αφού όχι μόνο ο αριθμός των εμβολίων αυξάνεται αλλά και τα συστήματα υγείας είναι αποδυναμωμένα και σχεδόν ανύπαρκτα.
 
Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αυτή η νέα συνεργασία θα είναι ζωτικής σημασίας για αρκετές χώρες, αφού η αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας εμβολίων θα βελτιώσει την παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης.
 
Η εμπειρία και τεχνογνωσία που χαρακτηρίζει τον Όμιλο Deutsche Post DHL στα logistics των βιοεπιστημών και περίθαλψης, σε συνδυασμό με το παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών του, θα βοηθήσουν τις χώρες αυτές να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
 
Πρωταρχικός στόχος είναι να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολίων, να μειωθεί η σπατάλη τους και να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα και δραστικότητά τους, παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.
 
Η Κένυα είναι μία από τις πρώτες χώρες που θα επωφεληθεί από αυτή τη συμφωνία, αφού η χρήση του παγκόσμιου δικτύου μεταφορών της DHL θα βελτιώσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία των παραδόσεων του εμβολίου σε νοσοκομεία, κλινικές και επαγγελματίες υγείας της χώρας.
 
«Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την Gavi και τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην κοινωνία», δήλωσε ο Frank Appel, CEO του Ομίλου Deutsche Post DHL. «Η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού επιτρέπει στον Όμιλο Deutsche Post DHL να συμβάλει με την τεχνογνωσία που έχει όσον αφορά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και να κάνει τη διαφορά στη διανομή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες – ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων».
                                                                                  
Ο Dr Seth Berkley, CEO της Gavi, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας αυτής. «Η σωστή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ενός ισχυρού συστήματος υγείας, έτσι ώστε παιδιά, γονείς και κοινότητες να έχουν πρόσβαση σε σωτήρια εμβόλια όπου κι αν βρίσκονται. Η εμπειρία της DHL στην Υποσαχάρια Αφρική αλλά και στη διανομή φαρμακευτικής περίθαλψης, θα βοηθήσει σημαντικά τη δοκιμή νέων καινοτόμων λύσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας στις χώρες που υπηρετεί η Gavi».
 
Η συνεργασία του Ομίλου Deutsche Post DHL με την Gavi, καθοδηγείται από το κοινό σύστημα αξιών που τους διέπει, για προσφορά στην κοινωνία και το περιβάλλον.
 
 
DHL – Η εταιρεία Logistics για τον κόσμο

Η DHL είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο των logistics και CEP, και «Η εταιρεία Logistics για τον κόσμο». Η DHL παρέχει υπηρεσίες διεθνών ταχυμεταφορών (express), αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, μεταφορές εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και υπηρεσίες contract και e-commerce κατά τη διάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Με ένα διεθνές δίκτυο που συνδέει περισσότερες από 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές και με περίπου 325.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, προσφέρει στους πελάτες της υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και γνώση των τοπικών αγορών για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DHL περιλαμβάνει δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση καταστροφών και την εκπαίδευση.
Η DHL ανήκει στον Όμιλο Γερμανικών Ταχυδρομείων DHL (Deutsche Post DHL). Τα έσοδα του Ομίλου ξεπέρασαν τα 59 δισ. ευρώ το 2015.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας