Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Λιποαναρρόφηση: η νέα μόδα

Λιποαναρρόφηση: η νέα μόδα

Τα τελευταία χρόνια είναι  στη μόδα αρκετές νέες μέθοδοι διάσπασης τοπικού λίπους. Παρόλα αυτά, οφείλω να αναφέρω ότι καμία από αυτές τις μεθόδους δεν είναι το ίδιο δραστική με τη λιποαναρρόφηση, όπου γίνεται άμεσα αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους.
 
Αποτελεί την αποτελεσματικότερη διαδικασία αφαίρεσης τοπικού ανεπιθύμητου  λιπώδους ιστού από περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, μηρούς, γλουτούς, άνω άκρα, λαιμό και στήθος. Είναι απλή δοκιμασμένη επέμβαση που γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 
Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία όταν οι περιοχές θεραπείας είναι μικρές.
 
Ακόμα και στις περιπτώσεις ολικής αναισθησίας, οι ασθενείς μπορούν να πάρουν εξιτήριο αυθημερόν.
 
Ιστορικά, η επέμβαση αυτή χρησιμοποιήθηκε προς το τέλος του 1960. Από το 1980 έγινε ευρέως διαδεδομένη μέθοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και εξελίχτηκε στην σημερινή της μορφή.
 
Σήμερα η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί και για την αποφυγή τραυματισμού των ιστών και δημιουργίας εκχυμώσεων  χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα μηχανήματα που επιταχύνουν τη διαδικασία ανάρρωσης.
 
Η αναρρόφηση του περίσσιου λίπους γίνεται για παράδειγμα στην κοιλιά, μέσω τριών μικρών οπών της τάξης περίπου του 1 εκατοστού με  την βοήθεια λεπτών σωληναρίων που λειτουργούν σαν καλαμάκια για την αφαίρεση του λίπους.
 
Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι εμφανή από τον πρώτο μήνα αλλά η σταθεροποίηση του, στους 6 μήνες με ένα χρόνο.
 
Σε μια έρευνα το 2011, η λιποαναρρόφηση και η μεγέθυνση στήθους βρέθηκαν να είναι οι δυο συχνότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.
 
Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως η Κοιλιοπλαστική, οι επεμβάσεις στήθους και άλλες.
 
 
*Δρ. Κωνσταντίνος Μιχαήλ
Πλαστικός Αισθητικός και Επανορθωτικός Χειρουργός
25 713999
www.michaelmedispa.com
Facebook: michaelmedispa
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας