Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

 Medochemie 40 Χρόνια Επιτυχημένης Πορείας

 Medochemie 40 Χρόνια Επιτυχημένης Πορείας

Το δημιουργικό ταξίδι ξεκινά το 1976 όταν ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, αποφάσισε να γράψει ιστορία στον κόσμο του Επιχειρείν!

Ο Ανδρέας Πίττας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε Ιατρική στην Αυστρία όπου το 1968 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής.
 
 
Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φαρμακολογία και Φαρμακευτική Ιατρική. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάζεται ως Γιατρός στη γενέτειρά του.
Πολυδιάστατη αποτύπωση μοιάζει η πορεία του.
 
Mια συναρπαστική διαδρομή, όπου αυτός στρατεύεται σε ιδανικά, μια συνεχής αναζήτηση και ενατένιση των κορυφαίων πραγμάτων. Εμπειρίες, βιώματα, γνώσεις, διδάγματα, τολμήματα.

Η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο το 1974 δεν τον αφήνει αδιάφορο. Οι επώδυνες μνήμες της εθνικής συμφοράς επιστρέφουν, καθώς η θύμηση είναι χρέος.
 
Τα μέσα τότε ήταν λιγοστά όπως εξάλλου και τα φάρμακα. Οι επισκέψεις του, στους προσφυγικούς καταυλισμούς τον συγκλονίζουν. 
 
Ήταν τότε που ο Ανδρέας Πίττας οραματίστηκε την ιδέα της Φαρμακοβιομηχανίας. Μιας φαρμακοβιομηχανίας  που θα παρέχει ποιοτικά αλλά και οικονομικά προσιτά φάρμακα για όλους. Το όραμα του, πυξίδα και φως που ακολουθεί για να φτάσει στον προορισμό.
 
Τίποτα δεν τον σταματά. Επιμένει να ονειρεύεται με τα μάτια ορθάνοικτα και δεν διστάζει να βγει εκτός ζώνης ασφαλείας, να τολμήσειž δεν αναγνωρίζει επαγγελματικά στεγανά. Απομακρύνεται από την άσκηση της Ιατρικής και αποφασίζει να κάνει το άλμα στο «επιχειρείν».
 
​​​​​​​
 
Το ρίσκο τεράστιο. Δοκιμασίες και ανατροπές που ποτέ όμως δεν σκιάζουν τους στόχους του, που ένας - ένας επιτυγχάνονται. Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, έκτισε μια φαρμακευτική αυτοκρατορία.

Η πορεία δεν είναι εύκολη. Ο δρόμος ανηφορικός. Ενεργεί με συνέπεια, πείσμα και επιμονή. Επενδύει, γιγαντώνεται και αναγνωρίζεται διεθνώς.
 
Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Ανάπτυξη και επιτυχία βασίζεται στην διορατικότητα, τη στρατηγική και στο πολυετές επιχειρηματικό πλάνο το οποίο υλοποιεί με μεθοδικότητα ο δημιουργός της MC, μίας από τις 200 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες γενοσήμων στον κόσμο.

Μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας η Medochemie ανάπτυξε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δικών της γραφείων και δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, από την Νότια Αφρική μέχρι την Σιβηρία και από την Βρετανία στην Ιαπωνία και την Νέα Ζηλανδία. 
 
 
 
 
 
 

Η επιτυχία της επικυρώνεται μέσα από τα πολυάριθμα διεθνή και εγχώρια βραβεία για την επαγγελματική αριστεία, την συνεισφορά της στην Κυπριακή οικονομία και την πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η Medochemie, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνίας. Πολυάριθμες δράσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, που αφορούν είτε τη στήριξη οργανώσεων που σχετίζονται με την υγεία ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, κερδίζοντας επάξια τη θέση ενός Κοινωνικού συμμάχου.
 
Κάθε πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει η Medochemie στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Κινητήριος δύναμη της εταιρείας, οι 1370 εξειδικευμένοι, ταλαντούχοι, εργαζόμενοι διαφόρων εθνοτήτων, οι οποίοι απασχολούνται στις μονάδες παραγωγής και στα  20 γραφεία της παγκοσμίως.

Η Medochemie μεταμορφώνεται και αναπτύσσεται ραγδαία. Από μια μικρή επιχείρηση 8 ατόμων, θεριεύει και γίνεται ένας κολοσσός που καλλιεργεί ένα περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι ανακαλύπτουν, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν τις ικανότητες τους, νιώθοντας έντονα το αίσθημα της ολοκλήρωσης για έναν κοινό σκοπό και στόχο:  τη συνεχή ευημερία και πρόοδο της Εταιρείας τους. 

Οι πυλώνες για την πρόοδο βασίζονται στις κοινές αξίες: Αφοσίωση στην ευημερία των ασθενών, Πάθος και Επαγγελματισμός, Ευελιξία χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα και φυσικά τον Άνθρωπο! Το απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας. Πολλοί από τους συνεργάτες, υπηρέτησαν και υπηρετούν με αφοσίωση την Εταιρεία, πέραν των 25 χρόνων. Μια ολόκληρη ζωή.
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας