Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Σύνδρομο Γραφείου

Σύνδρομο Γραφείου

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει οι οργανικές διαταραχές που παρουσιάζονται στους εργαζόμενους κατά την διάρκεια της ημέρας, κοινώς γνωστές ως «σύνδρομα του γραφείου».
 
Βασικός «ένοχος» θεωρείται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γραφείου και εργαλείο δουλειάς για τους περισσότερους από εμάς.

Η πιο διαδεδομένη διαταραχή είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και είναι αποτέλεσμα της κακής θέσης των χεριών όταν γράφουμε στο πληκτρολόγιο.

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται με έντονους πόνους ,μούδιασμα και δυσκαμψία των δαχτύλων και αντιμετωπίζεται με αντιφλεγμονώδη χάπια ,ξεκούραση και σε κάποιες περιπτώσεις με χειρουργική επέμβαση.

Δεύτερη κοινή διαταραχή είναι το αυχενικό σύνδρομο το οποίο περιλαμβάνει πολλές μυοσκελετικές παθήσεις και εκδηλώνεται με πονοκεφάλους ,πόνους σε διάφορα σημεία καθώς και μούδιασμα των χεριών.

Φυσικά την «τιμητική» της θέση έχει η όραση η οποία ταλαιπωρείται από την πολύωρη έκθεση στους υπολογιστές με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συχνά ξηροφθαλμία και μυωπία.

*Γιώργος Επιφανείου , φυσιοθεραπευτής, Kέντρο Φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης , Γιώργος Επιφανείου και Δημήτρης Νεοφύτου, τηλέφωνο 99158561 και 99316385  Λεμεσός,  gdphysio.com, 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας