Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μελέτη ύπνου στο εργαστήριο

Μελέτη ύπνου στο εργαστήριο

Η μελέτη ύπνου στο εργαστήριο ή όπως αλλιώς λέγεται πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου είναι μία πλήρης καταγραφή του ύπνου κατά το βράδυ το οποίο ο εξεταζόμενος κοιμάται στο εργαστήριο.

 Γίνεται καταγραφή και εκτίμηση της λειτουργίας του εγκεφάλου, της καρδιάς, των μυών, του αναπνευστικού συστήματος, των ματιών και της θέσης του σώματος την ώρα του ύπνου.
 
Διαβάστε: Ροχαλίζεις ;

Το τεστ συνοδεύεται από οπτικοακουστική καταγραφή του ύπνου με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας κάμερας.

Σημειώνεται ότι η μελέτη ύπνου είναι μία εξέταση τελείως ανώδυνη και χωρίς κάποιο κίνδυνο ή παρενέργεια για τον εξεταζόμενο.

 Το εργαστήριο ύπνου στην Εγκωμη λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με βάση τα πιο αυστηρά πρότυπα διεθνώς, ενώ είναι το μόνο στην Κύπρο όπου γίνεται διερεύνηση των πιο σπάνιων και δύσκολων περιστατικών ύπνου.

Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, παρακολουθείται από εκπαιδευμένο τεχνικό στο εργαστήριο η πορεία του ύπνου του εξεταζόμενου, καθώς επίσης και ο κορεσμός του σε οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα σε περιπτώσεις υπερκαπνίας.

Τα αποτελέσματα εκτιμόνται εντός 72H από το Δρ Ανδρέα Ζαχαριάδη, Πνευμονολόγο, Ειδικό Διαταραχών Ύπνου με ανάλυση όλης της μελέτης από το γιατρό, χωρίς να γίνεται αυτόματη ανάλυση από κάποιο λογισμικό, γεγονός το οποίο προσδίδει αξιοπιστία 100%.
 

Γίνεται καταμέτρηση και εκτίμηση πιθανών προβλημάτων στον ύπνο όπως στην περίπτωση του υπνοαπνοϊκού συνδρόμου, στις κεντρικές άπνοιες, σε περιπτώσεις ναρκοληψίας, περιοδικών κινήσεων των άκρων κατά τον ύπνο, του τριγμού των δοντιών και άλλων σπανιότερων παθήσεων του ύπνου-παραϋπνίων.

Τέλος, γίνεται πλήρης διερεύνηση της αιτίας της χρόνιας αϋπνίας.
 
 

* Δρ Ανδρέας Ζαχαριάδης
Πνευμονολόγος, Ειδικός Διαταραχών Ύπνου
MD, PhD, EDRM, ESRS, FCCP, FAASM

Πνευμονολογικό Κέντρο Λευκωσίας, τηλέφωνο 22 355188


 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας